HOLIDAY GUNFIRE – HOLIDAY GUNFIRE

De cd “Holiday Gunfire” is het debuutalbum van een gelijknamige Amerikaanse formatie van vier muzikale vrienden uit Birmingham, Alabama, bestaande uit gitarist Jason Hamric, zanger-gitarist Lester Nuby III, bassist Craig Ceravolo en drummer Michael Williams. Ze hebben alle vier een verleden bij andere bands (‘Verbena’, ‘Twinside’, ‘Great Lakes’ en ‘13 Ghosts’), groepen die eind jaren ’90 deel uitmaakten van de underground rockscène van Alabama.

De oprichting van deze groep dateert van 2017 en op hun eerste full-cd brengen ze acht nummers die ze allemaal zelf hebben geschreven. Als eerste single uit het album werd de op de bijgaande video te beluisteren rockballad “Imaginary Friend” gelanceerd. De gitaren domineren de sound van deze songs met als uitschieters openingstrack “Nuevan”, “Aviator Saint”, het psychedelisch rockende “Fake It” dat als tweede single zal verschijnen, het door dreunende bas- en drumritmes overheerste “She’s Got A Machine” en slotsong “Falling Down”.

Vergelijkingen in de vakpers met de sound van o.a. ‘The Who’, ‘The Kinks’ en ook ‘Foo Fighters’ zijn volgens ons maar gedeeltelijk verdedigbaar, want wij menen dat ‘Holiday Gunfire’ vooral over een eigen geluid beschikt dat nauw aansluit bij wat een rockgroep live pleegt te brengen. Er vallen geen franjes, fijnslijperij of overproductie te bespeuren bij de acht nummers op deze debuutplaat, songs die eigenlijk vooral ‘recht-toe-recht-aan’ rock’n’rollmuziek opleveren. We durven te veronderstellen dat een live gespeeld concert van ’Holiday Gunfire’ voor zeer aangename momenten zal zorgen en meer dan voldoende materiaal voor de ‘headbangers’ zal kunnen voorzien.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
Distr.: Bertus

video