OLD MAN LUEDECKE – EASY MONEY

‘Daddy, why do you have to go away’ vragen trieste kinderstemmetjes helemaal aan het begin van de nieuwe plaat van de Canadese singer-songwriter en banjospeler Chris Luedecke uit Chester, Nova Scotia, optredend en platen opnemend onder de naam ‘Old Man Luedecke’. Zijn antwoord aan de kinderen op die vraag is dan ook ‘Sweetheart, I’ve got to make the money’, waarna hij het op de video te horen “Easy Money”, de titeltrack en eerste song van zijn splinternieuwe plaat begint te zingen.

“Easy Money” is het zesde studioalbum van ‘Old Man Luedecke’ en volgt op zijn succesvolle plaat “Domestic Eccentric” uit 2015. Debuteren op plaat deed hij al in 2003 met het album “Mole In The Ground”. In de teksten van zijn folkliedjes zit er vaak een behoorlijke portie humor verwerkt, zoals hier in de songs “Dad Jokes”, het erg mooie “Sardine Song” en het op Caribische ritmes dansende “Money Pit”.

Van de twaalf nummers op dit album schreef hij zelf de teksten en de muziek van tien tracks, naast een nieuw gearrangeerde versie van de folktraditional “The Mermaid” en een coverversie van “Le Ciel Est Noir”, een nummer geschreven door Pierre Delanoë voor Nana Mouskouri en een naar het Frans afgeleide bewerking van Bob Dylan’s hit “A Hard Rain’s A-Gonna Fall”. De typische bluegrass- en banjomuziek van ‘Old Man Luedecke’ is hier dan weer te horen in de tracks “Wake Up Call” en “Lonely County”.

Chris ‘Old Man’ Luedecke werd bij de opname van dit album in de studio bijgestaan door enkele bekende instrumentalisten zoals de Amerikaanse country- en bluegrasszanger Tim O’Brien die fiddle speelt en meezingt op het nummer “Lonely County” en ook de legendarische Fats Kaplin speelt mee op fiddle, mandoline en pedal steelgitaar. Daarnaast is natuurlijk ook zijn vaste begeleidingsband van de partij met Mike O’Brien op gitaren, Jamie Thompson op drums en Joshua Toal op bas en orgel. Op 4 augustus kunt u deze Canadese artiest uitzonderlijk live gaan bewonderen tijdens het Dranouter folkfestival en dat is meteen ook onze absolute aanrader.

(valsam)

4 augustus 2019: Dranouter Festival, Dranouter, BE (om 19.00u)

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: True North Records
distr. : Proper Music Distribution

video