BART DIETVORST – TO THE MOON AND BACK

Bart Dietvorst uit Den Haag was amper 9 jaar toen hij voor het eerst een gitaar in de hand nam en er passioneel op begon te spelen. Sindsdien is het instrument niet meer van zijn zijde geweken en begeleidde ze hem bij zijn muziekstudies gitaar aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam. Daar bekwaamde hij zich in klassieke gitaar en ook pop, jazz en latin hadden al snel geen geheimen meer voor deze nu 42-jarige instrumentalist en gitaarvirtuoos.

Na heel wat omzwervingen bij allerlei muziekgroepen besloot hij om zelf les te gaan geven aan jong gitaartalent. Hij schreef cursusmateriaal in boekvorm en maakte ‘YouTube’-tutorials voor wie zich op het gitaarspel wilde toeleggen. Daarnaast speelde hij eveneens als sessiemuzikant mee op een hele serie liedjes van Nederlandse artiesten en bracht hij als lid van de Americana- en rootsrockformatie ‘Broken Sun” in oktober 2018 het album “On” op de platenmarkt.

Onder zijn eigen naam debuteerde Bart Dietvorst in 2018 met een geheel instrumentaal country- en bluesalbum dat “Twangy Tunes” heette. Daar is nu een waardige opvolger voor klaargestoomd via het nieuwe album “To The Moon And Back”. Net als bij zijn debuutplaat zijn ook nu weer een hele serie gastmuzikanten van de partij om hem bij de opname van de twaalf tracks op het album bij te staan.

Zo horen we o.a. Harm Van Sleen en Johan Jansen op pedal steelgitaar in vier nummers: titeltrack “To The Moon And Back”, “Transcontinental Shuffle”, “Summer Holiday” en “Blues for Bas”. Derrick Van Schie speelt op toetsen in “New Beginnings” en “35 Blues” en de drie gastgitaristen zijn Australiër Zane Banks in openingstrack “Koala Blues”, de Zweden Crippe Johansson in “Twang Thang” en Micke Strömqvist in het op de video te beluisteren nummer “Holland-Sweden Express”. We mogen vanzelfsprekend niet vergeten om te vermelden dat Elco Weitering als zanger tekende voor het enige gezongen nummer op dit album: bluesrocker “Travelin’ Man”.

Bart Dietvorst componeerde zelf al de nummers en speelt op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, banjo en pedal steel, terwijl de Amerikaanse Jason Cooper bij alle tracks op drums speelt waarvoor de originele opname gebeurde in een studio in Memphis, Tennessee. Waar zijn eerste plaat voornamelijk uit countrynummers bestond is er voor “To The Moon And Back” wat breder gegaan door funk en fusion in de tracks te integreren. Dit album kan zonder ook maar even te storen ettelijke keren afgespeeld worden terwijl u allerlei andere dingen aan het doen bent. Het zal uw leven aangenamer maken en misschien zelfs wat vereenvoudigen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video