FRAUDPROPHETS – POPTOSIS

‘Fraudprophets’ is een muzikaal duo uit Los Angeles, bestaande uit multi-instrumentalist Dean Halley en jazzdrummer Nate Morton die in de voorbije decennia drumde bij o.a. Natalie Cole, Chaka Khan, Damian Marley, Miley Cyrus en Vanessa Carlton en eveneens de drummer was bij allerlei populaire muziekwedstrijden op televisie zoals ‘Rock The Cradle’ en ‘The Voice’.

Beiden hebben sinds jaar en dag een uitgebreide interesse getoond in uiteenlopende muziekgenres als jazz, country, pop, rock en rootsmuziek en ze besloten dan ook om al die stijlen in één grote pot te gooien en op die manier hun eigen unieke genre te creëren. Ze noemden hun debuutalbum met tien zelf gecomponeerde nummers “Poptosis”.

Er wordt niet gezongen op deze tien tracks die ze in een studio in L.A. hebben opgenomen en waarvoor ze voor enkele nummers een beroep hebben gedaan op bevriende gastmuzikanten. Zo speelt Matt Rohde op Hammond B3-orgel bij de tracks “I Think I Just Said That”, “Scrubs”, “Homer’s Journey” en “Moths And Mosquitoes”. Jenee Flenor speelt op haar viool bij “Eat A Frog” en Bob Reynolds blaast op zijn saxofoon bij “Sad People Music”, terwijl Oz Noy een gitaarsolo ten beste geeft bij het nummer “The Phlebotomist”. Alle andere instrumenten die op deze tien tracks te horen zijn werden door Dean Halley ingespeeld en de drums waren steeds voor rekening van Nate Morton.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby