IZZ – DON’T PANIC

Ondanks het gegeven dat er maar vijf tracks staan op het album “Don’t Panic” van de Amerikaanse progressieve rockband ‘IZZ’ uit New York City gaat het hier toch over een volwaardige 45 minuten durende plaat. De duurtijd van drie van deze vijf nummers loopt dan met “Moment Of Inertia” en “Age Of Stars” ook twee keer over de 9 minutengrens en de track “42” klokt zelfs pas af na 18 minuten en 40 seconden.

‘IZZ’ bestaat uit zeven bandleden met de broers Tom (toetsen en zang) en John Galgano (basgitaar en zang), gitarist Paul Bremner, drummer Greg DiMiceli, percussionist Brian Coralian en de zangeressen Anmarie Byrnes en Laura Meade, de dame die we hier vorig jaar nog zagen passeren met haar solodebuutplaat “Remedium”.

Hun muzikale voorbeelden zijn legendarische rockbands als ‘Genesis’, ‘King Crimson’, ‘Yes’, ‘Emerson, Lake & Palmer’ en daarmee weet u ook ongeveer welk soort muziek u van de vijf tracks op hun negende studioalbum “Don’t Panic” mag verwachten. Ze debuteerden twee jaar na hun oprichting in 1996 op plaat met het album “Sliver Of A Sun” uit 1998.

De nieuwe cd begint met de titeltrack “Don’t Panic” die aan het centrale, breed uitgesponnen epos “42” voorafgaat. In dat nummer geven de vier zingende bandleden het allerbeste van zichzelf en ook de drummers-percussionisten laten stevig van zich horen.

Dan volgt er een amper 2 minuten durend rustpunt met een knap muzikale intermezzo op klassieke akoestische gitaar met “Six String Theory” waarna het geheel instrumentale “Moment Of Inertia” en “Age Of Stars” ons naar het einde van deze catchy en zeer energieke rockplaat van ‘IZZ’ begeleiden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Doone Records

video