MEGHAN HAYES – SEEN ENOUGH LEAVERS

Country- en Americanazangeres en songschrijfster Meghan Hayes groeide op in Ithaca, New York maar verhuisde naar Nashville, Tennessee om er haar muzikale dromen waar te gaan maken. Ze debuteerde in 2000 met het album “Snow On The Waves” en kwam pas in 2005 met een opvolger die “Go And Give The Guard A Break” als titel kreeg. De songs van die twee platen mocht ze live brengen bij optredens als voorprogramma voor o.a. Tift Merritt, Hal Ketchum en Ashley McBride.

Wij maken hier vandaag kennis met deze getalenteerde dame via haar derde studioplaat die “Seen Enough Leavers” heet en tien eigen composities bevat die ze allemaal in Nashville heeft geschreven. Zoals u zelf kunt uitrekenen komt dit derde album veertien jaar na zijn voorganger en in die periode is er natuurlijk heel wat in het leven van Meghan Hayes gebeurd wat haar inspiratie voor deze nieuwe liedjes heeft opgeleverd.

Zo verhuisde ze van New York naar Tennessee en onderging ze een echtscheiding na twintig jaar huwelijk. Er zit dus heel wat pijn en verdriet verwerkt in de songteksten van deze tien nummers. Maar er is naast de vele ‘break-up’-liedjes ook vernieuwde hoop op een betere toekomst te bespeuren in enkele van deze songs die allerlei elementen uit de pop-, folk- en rockmuziek bevatten.

Openingstrack “Georgette” krijgt u van ons ter kennismaking met Meghan Hayes op de bijgaande video. Daarna volgen de wat meer swingende albumtiteltrack “Seen Enough Leavers” en het catchy “This Summer’s Sleeper”, onze eerste favoriete track uit deze plaat. Melancholie en emoties van pijn en bitterheid troef in de laid back gezongen jazzy song “Burley” en in de pianoballad “Potholes”, twee sfeerbepalende nummers op dit ‘break-up’-album.

Het allermooiste nummer op “Seen Enough Leavers” is echter het vertederende liedje “Cora”, een pikdonkere ballad waarin hartenpijn en de liefde voor het kind uit haar teloorgegane relatie voor één van de meest emotionele momenten op deze plaat zorgen. Hetzelfde onderwerp vormt het thema van de eerste single “A Birthday In The Pawnshop (Morristown)” en is derhalve ook niet aan te raden voor iemand die momenteel met een relatiecrisis zit te worstelen.

Meghan Hayes legt haar ziel helemaal bloot in de songs op deze plaat en ze schaamt zich niet om haar gevoelens van verdriet en pijn te delen met de luisteraars. Dat blijkt nog maar eens uit de teksten bij de liedjes “Second To Last Stand” en het prachtige “Next Time Around” waarin ze vertelt over hoe ze de draad des leven weer moeizaam heeft opgepikt en hoe ze zich na die pijnlijke scheiding verder door het dagelijkse bestaan worstelt. Ook de enkel door gitaar en accordeon begeleide slotsong “Story Of My Life” beklijft van begin tot einde.

We vermoeden dat het schrijven van de liedjes voor “Seen Enough Leavers” een helende werking heeft gehad op Meghan Hayes omdat ze haar verdriet en pijn omwille van de na twee decennia op de klippen gelopen relatie zo heeft kunnen plaatsen en verwerken. Voor ons leverde het alvast een schitterende plaat op met liedjes die we hopelijk nooit op ons eigen leven van toepassing zullen moeten laten zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cranky Heartburn Music

video