ARROYO ROGERS – SINGLE WIDE

Zeven liedjes en 23 minuten muziek, meer hebben we niet nodig om overtuigd te worden dat het duo ‘Arroyo Rogers’ een band is die gedoemd is om te blijven. Kip Powell en echtgenote Lisa Mednick Powell vormen dit duo uit Austin, Texas dat nu in de woestijn van Joshua Tree, Californië woont.

Met de in New Orleans, Louisiana opgenomen ep ‘Single Wide’ maken ze hun opvallende entree in de wereld van de betere Americana- en countrymuziek. ‘Recht-voor-de-raap’ countryrockdeuntjes die zich meteen vastnestelen in je geheugen vormen de tracklijst van dit minialbum dat begint met het samen gecomponeerde nummer “Promised Land”.

Kip Powell schreef de teksten en muziek voor de andere nummers, behalve dan voor countryballad “Broken Town” waarvoor de ‘writer credits’ weer aan beiden toekomen. Voor de opnames van deze plaat werd een beroep gedaan op ‘Iguanas’-drummer Doug Garrison, terwijl Tom Stern gitaar speelde en de taak van producer voor zijn rekening nam en Dan Cooper op enkele nummers voor leuke pedal steelgitaargeluiden zorgt.

Leuke, complexloze liedjes die ten dans uitnodigen volgen elkaar in sneltempo op met “Hitch Hike Home”, “Eleanor” en het naar Tex-Mex lonkende “Albuquerque” waarop Lisa Mednick Powell knap op accordeon speelt. Dan krijgen we nog een oertypisch countryduet in het nummer “Three Sheets To The Wind” en afgeslote wordt er met de bij hun thuis opgenomen ballad “She Went Out For Cigarettes”. Hopelijk komt er binnenkort een volwaardig album van ‘Arroyo Rogers’ want van dit soort leuke muziek kunnen wij maar moeilijk genoeg krijgen.

(valsam)
“Kip Powell and Lisa Mednick Powell each have already a long history in the world of country music. The married couple has now also united in the country duo ‘Arroyo Rogers’ and recorded seven joyful and catchy country rock songs on their debut ep ‘Single Wide’. This record makes us hope strongly for a soon following release of a full cd with equally pleasing songs.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran