THE TRUEHEARTS – SONGS FOR SPIKE

‘The TrueHearts’ is een folk-, country- en Americanamuziek brengend duo uit Nashville, bestaande uit twee singer-songwriters met een eerdere solocarrière op hun palmares: Steve McWilliams en Debra Buonaccorsi. Hun sound wordt gekenmerkt door hun harmonieuze samenzang in de nummers die ze op hun platen plaatsen. Dat kunnen melodieuze of melancholische liefdesliedjes zijn, maar evenzo goed swingende rockabilly of countryrocksongs.

Man-vrouw duo’s in dit muziekgenre zijn er altijd al geweest, denk bijvoorbeeld aan Johnny Cash & June Carter, Emmylou Harris & Gram Parsons of Buddy & Julie Miller. We durven te veronderstellen dat deze als voorbeeld hebben gediend voor ‘The TrueHearts’. Tot voor kort traden beiden nog op onder de naam ‘The Hummingbyrds’, maar nu gooien ze alle wapens in de strijd met de tien songs die ze hebben opgenomen voor dit tweede album van ‘The TrueHearts’ en de opvolger van de plaat “Purgatory Emporium” uit 2017.

“Songs For Spike” heet het nieuwe album en bevat dus tien door het duo samen gecomponeerde liedjes die alle hierboven reeds genoemde muziekgenres frequenteren. De plaat begint met het zachtjes kabbelende “Won’t It Be Something”, gevolgd door “Sunshine And Violets” dat als een catchy countryrocksong wordt gepresenteerd en het door honky-tonk banjospel begeleide rockabillynummer “PFC Frankie Walker” voorafgaat.

Een opvallende naam op de gastenlijst van dit album is die van Paul Niehaus, bekend als pedal steelgitarist van o.a. ‘Calexico’ en zeer geliefd door vele andere artiesten als sessiemuzikant op dit instrument. Hij speelt mee op de countryballad “Let It Sing” en ook op “Milky Way”, de song die u in een akoestische liveuitvoering op de bijgaande video kunt beluisteren. Ook gitarist Dave Coleman staat op die lijst omdat hij de belangrijke rol van producer van het album heeft waargenomen.

De song die bij ons het meest indruk heeft nagelaten is bluesrocker “Mamzelle Marie” waarvoor Debra Buonaccorsi de lead vocals voor haar rekening heeft genomen, iets wat ze even later ook doet in het walsende “Late July”. Ook het op een catchy reggaedeuntje gebrachte “Hey Hey” bekoort en nodigt ten dans uit, net als het rockende “32nd Street” met Steve McWilliams aan de hoofdmicrofoon. Deze zeer goede plaat van ‘The TrueHearts’ wordt afgesloten met een perfect passende song “Goodbye”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video