THE TWO’S – PUSH ON (EP)

‘The Two’s’ zijn inderdaad met z’n tweetjes: de voetdrum en gitaar spelende zangeres Ruby Rendrag en cellist Suki Kuehn, beiden woonachtig in New Orleans, Louisiana. Ze hebben allebei een voorgeschiedenis in de muziekscène van New Orleans: de halfbloed Indiaanse Ruby als frontvrouw bij ‘Ruby & The Rogues’ en Suki heeft Japanse ouders maar woont van kindsbeen af in Amerika en sinds 1991 in New Orleans waar hij een klassieke muziekopleiding genoot.

Samen hebben ze nu een ep-tje op de markt gebracht onder de titel “Push On” met daarop vijf eigen composities. Het openingsnummer “Ms. Jones” drijft op een jazzy ritme dat aangedreven wordt door de cello van Suki Kuehn. “City Of Gold” is een folkachtige song die knap gezongen wordt door Ruby Rendrag en alweer leuke instrumentale intermezzo’s bevat op cello.

Dan volgt het rockende nummer “Lullaby” (zie video) dat de kernsong vormt op deze plaat. Het is een vrij speciaal en uniek geluid dat beiden voor dit album hebben gecreëerd. Dat kunnen we nogmaals vaststellen in de vierde ritmische track “The Letter” en ook op het laatste liedje “Baked”, een swingend instrumentaal nummer waarin opnieuw een virtuoze Suki Kuehn op cello van zich laat horen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video