TRUE LIES – HOARSE

De eerste plaat “Where Are The Angels” van de Zweedse formatie ‘True Lies’ dateert van zo’n dertig jaar geleden in 1988. Daarna volgden nog een viertal albums die vooral in eigen land op een goede verkoop en positieve persrespons konden rekenen. Wij kregen nu het zesde album van dit kwintet toegestuurd. “Hoarse” volgt negen jaar na de laatste release van ‘True Lies’ toen ze in 2010 de plaat “Social D-Day” uitbrachten.

De huidige bezetting van deze rockband bestaat uit leadzanger Per Olin, gitarist Anders Ragnarsson, gitarist Lars Paulström, bassist Erik Fagerberg en drummer Johan Eklund. Per Olin en de twee gitaristen zijn de vaste songschrijvers bij de groep en dat is nu ook het geval voor de elf energiek rockende tracks op het nieuwe album “Hoarse”.

Als eerste single uit deze plaat werd geopteerd voor het op de video te beluisteren rocknummer “Dead Things Come Alive”. Geopend wordt er door ‘True Lies’ op dit nieuwe album echter met een stevige powerpopsong in “Ronson”. Er wordt wel wat variatie in de songritmes ingebouwd door af en toe een rockballad tussen de pure rock’n’roll-nummers als “The Strain”, “T-Rex”, “Ketchikan Woman”, “Ringing The Bell” of “Some Days” in te sluiten.

Die wat trager gebrachte liedjes zijn “Serenity” en ook vooral de knap gezongen nummers “God Ain’t Here” of “Way Down” dat hier en nu door ons tot onze favoriete track op “Hoarse” wordt gepromoveerd. Dit album van ‘True Lies’ wordt uiteindelijk toch vooral geschikt voer bevonden voor liefhebbers van swingende rockmuziek die hier en daar zelfs wat aanleunt bij door gitaren gedomineerde hard rock.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Rootsy
distr.: Sonic RendezVous

video