THE YEAH YOU RIGHTS – LUCY ANNA (EP)

“Lucy Anna” is een vijf tracks tellende ep van een garagerock en honky-tonkmuziek spelend duo dat in 2016 opgericht werd door zanger-gitarist Gary ‘Roadarmel’ Truman die samen met drummer Tony Radillo voor de samenstelling van de band ‘The Yeah You Rights’ zorgt. Hun origines liggen in Florida en Louisiana, maar het was de gemeenschappelijke liefde voor garagerock, punkrock en honky-tonk die beide muzikanten uiteindelijk heeft samengebracht.

De vijf nummers van “Lucy Anna” werden live in één take opgenomen in een home-studio in Florida en dit heeft geleid tot een eerlijke en ongezuiverde sound die perfect past bij grungerock-muziek zoals ook gebracht door gitaar- en drumbands als ‘The White Stripes’ en onze eigen ‘Black Box Revelation’.

‘The Yeah You Rights’ brengen zweterige punkrock in de moddervette openingstrack “How ‘Bout Now” en in het daaropvolgende “I Gotta Right” dat amper 48 seconden duurt. De albumtiteltrack “Lucy Anna” gaat de volle vijf minuten mee en rockt ook wel, zij het heel wat minder als een typische punksong.

Nog puurdere rock’n’roll krijgen we daarna in het louter instrumentale “What I Say”. Waarmee we al meteen aan het afsluitende nummer “Unvulgar” zijn toegekomen, een dynamisch nummer dat volgens ons het meest kans maakt om ooit op één of ander rockradiostation gedraaid te worden, hoewel de duurtijd van 11 en halve minuut daar misschien wel een bezwaar zou kunnen zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rumbar Records
distr.: Sonic RendezVous

video