AARON DAVIS – THE MEANDER

Aaron Davis is een Amerikaanse singer-songwriter uit Hoback, Wyoming die een langjarig verleden heeft in de lokale muziekscène waarbij hij deel uitmaakte van vier groepen en in totaal negen albums op de markt bracht. Zijn meest gekende band is de door hemzelf opgerichte Americana-muziek spelende groep ‘Screen Door Porch’, naast zijn lidmaatschap bij de alt.country- en bluesband ‘Boondocks’. Met die groepen heeft hij op podia gestaan naast bands als ‘Wilco’, ‘Jason Isbell & The 400 Unit’ en artiesten als Willie Nelson, Brian Wilson en Buddy Guy.

Maar wij gaan het hier vooral hebben over zijn tegen het einde van deze maand uitgebrachte tweede soloplaat “The Meander” waaruit een tijdje geleden een eerste single “The Wolves” werd getrokken. Van dat nummer krijgen we op deze plaat trouwens in het prille begin en helemaal op het einde twee lichtjes verschillende versies te horen.

“Rear View Mirror” was het solodebuut van Aaron Davis op plaat in 2008 en zijn muzikale evolutie is nu duidelijk herkenbaar in de negen tracks op het nieuwe album. “The Meander” werd in de studio opgenomen met zijn begeleidingsband ‘The Mystery Machine’, bestaande uit toetsenist Mike Patton, bassist David Bundy en drummer Jason Baggett. Aaron Davis is zelf een multi-instrumentalist en dat bewijst hij op deze plaat door naast het zingen en het schrijven van op één na alle nummers ook op banjo, akoestische en elektrische gitaar, lap steel- en pedal steelgitaar te spelen.

Daarnaast zijn er nog een hele reeks muzikale vrienden die hem in de opnamestudio hebben bijgestaan en er hun instrumentale of vocale bijdrage aan één of andere song hebben afgeleverd. De bekendste namen daarbij zijn fiddler Matt Herron, gitarist Greg Creamer, cellist Vince Gutwein en de zangeressen Seadar Rose Davis (Aaron’s echtgenote), Karee Miller Jaeger en Kate Swanson die voor gepaste harmony vocals zorgen bij enkele nummers.

De enige coversong op “The Meander” is er één van het folknummer “Worrisome Years” dat in 1990 voor het eerst op het album “Down In There” van Greg Brown te horen was. Op de video bij deze recensie kunt u genieten van een door Aaron Davis live gebrachte uitvoering van de song “Einstein’s Ashes”. “Hitchin’ To Concordia” is daarna een typische Americana- en countrysong, net als het rockende “Same Cloth”.

De obligate ballad die altijd op zo’n album aanwezig dient te zijn wordt hier afgeleverd in het nummer “On A Perch” en ook voor “The Cardinal” werd het songtempo eerder laag gehouden. Vooraleer we de radioversie van het nummer “The Wolves” aan het einde van dit album te horen krijgen, mogen we ook nog even met de voetjes schuifelen op de leuke countryrocker “Get It On”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Three Hearted Recording

video