DIAL BACK SOUND – DIAL BACK SOUND, WATER VALLEY, MS - VOL. II

Tien jaar geleden richtte producer Bruce Watson met ‘Dial Back Sound’ een nieuwe opnamestudio op in Water Valley, een stadje even ten zuiden van Oxford, Mississippi. Eigenaar van die studio is Matt Patton, sinds 1998 bassist bij de rock’n’rollformatie ‘The Dexateens’ uit Alabama en sinds 2012 op bas te beluisteren bij alt.country- en Southern Rock-groep ‘Drive-By Truckers’.

Zijn muzikale partner en sound engineer is Bronson Tew die sinds 2012 ook de manager-producer van deze studio is geworden en waarmee ze samen het ‘Dial Back Sound’-platenlabel hebben opgericht. Er zijn intussen heel wat artiesten gepasseerd in deze opnamestudio en enkele van hen hebben sindsdien ook internationale roem weten te vergaren. Voorbeelden hiervan zijn o.a. A.A. Bondy, ‘Water Liars’, Bobby Bare Jr. en Simon Felice.

Op deze recensies-pagina kunt u drie recente besprekingen vinden van albums die in de vorige maanden in de ‘Dial Back Sound’-studio werden opgenomen. Dat zijn “When The Stars Come Hurtling Down” van de rockformatie ‘Pope Paul and The Illegals’, “Bloody Noses & Roses” van ‘The Great Dying’ en het album “Young Valley” van de gelijknamige vijfmansformatie uit Jackson, Mississippi.

Het platenlabel heeft nu een promoplaat gemaakt met zeventien nummers van heel wat artiesten en groepen die in hun studio een plaat hebben opgenomen. ‘Rootstime’ kreeg tien exemplaren van dat verzamelalbum toegestuurd om onder onze lezers te verdelen (zie wedstrijd hieronder). Om u een idee te verschaffen van nummers die op deze cd staan hebben we ter kennismaking een aantal video’s bij deze recensie gevoegd. Iedereen die ook maar een beetje van hedendaagse folk, soul, punk, pop, rock en rock’n’roll houdt zal zeker blij zijn om dit promotiemateriaal in zijn bezit te krijgen. Veel plezier ermee!

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DIAL BACK SOUND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dial Back Sound
Distr.: Sonic RendezVous