RALPH MOLINA – LOVE & INSPIRATION

Toen Neil Young’s begeleidingsgroep ‘Crazy Horse’ in 1962 werd opgericht onder de naam ‘Danny & The Memories’ was de Amerikaanse muzikant Ralph Molina al meteen van de partij als drummer van de band en hij nam samen met die haast legendarische band meer dan 30 platen op. Molina heeft Puerto Ricaanse roots en hij heeft nu na bijna zes decennia ‘Crazy Horse’-werk op 76-jarige leeftijd besloten om een eerste soloplaat met de titel “Love & Inspiration” onder zijn eigen naam uit te brengen.

Ralph Molina draagt zijn soloalbum op aan Danny Whitten, de in 1972 op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis drugs overleden gitarist van ‘Crazy Horse’, maar ook aan de in 1995 overleden producer David Briggs die heel wat platen van ‘Neil Young & Crazy Horse’ produceerde. Deze plaat werd ook opgedragen aan Jack Nitzsche die in de jaren ’70 op piano speelde bij ‘Crazy Horse’, daarna een topproducer werd die tekende voor albums van o.a. Neil Young, ‘The Rolling Stones’ en Willy DeVille en in 2000 op 63-jarige leeftijd na een hartfalen plots overleed.

Op “Love & Inspiration” brengt Ralph Molina elf soms met wat hulp van anderen geschreven eigen composities waarop hij zingt en gitaar speelt, maar eigenaardig genoeg niet achter het drumstel heeft plaatsgenomen. Andere instrumentalisten die aan de opname van deze plaat hebben meegeholpen zijn gitaristen Phil Lee, Josh Sklair, Bob Theile, Mark Pont en Dave West, pianisten Barry Goldberg, John Philip Shenale en George Friedenthal, keyboardsspeler Anthony Crawford en drummers Tom Lackner en Greg Morrow. Bij het albumopeningsliedje “Your Life Is My Life Too” zorgt zangeres Kelly Clarkson bovendien voor erg mooie harmony vocals.

Dat Ralph Molina mooie songs kan schrijven bewijst hij hier met melodieuze songs als “Dance On The Wind”, het op werk van Neil Young zelf lijkende “You Wear An Angel’s Wings” en het melancholische “I Don’t Care”. Het op de video te beluisteren nummer “Too Young To Know” is een mooie ballad die verhaalt over een nostalgische terugblik op een lang vervlogen liefdesrelatie. Het daaropvolgende nummer “Wonderland” is naar ons gevoelen de beste song op deze plaat, zowel qua muzikaliteit als qua tekst en zangprestatie.

De liefde staat nadien nogmaals centraal in het beklijvende “Hopelessly In Love With You” waarin Ralph Molina nog maar eens zijn niet te versmaden zangkwaliteiten laat blijken. “Follow That Star” beoogt een inspiratiebron te zijn voor jonge mensen die nog op zoek zijn naar hun ware opdracht en naar geluk in dit leven. Afsluiten doet hij met het geruststellende en hoopgevende liedje “It’s Gonna Be Alright”, een akoestische pianoballad waarin we Molina nog maar eens schitterend horen zingen.

(valsam)
“Almost during six decennia Ralph Molina has been the drummer of one of the most legendary bands in music history: Neil Young’s ‘Crazy Horse’. At the age of 76, he finally has decided to try his own luck by releasing his first solo record ‘Love & Inspiration’. In these eleven tracks, he is demonstrating that his vocal and songwriting capabilities are of almost equally high quality as those of his ‘Crazy Horse’-frontman.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Vapor Records
Info: Hemifran

video