A / B TRIO – TRIOLILOQUY

 

Het ‘A/B Trio’ zijn drie jazzmuzikanten uit Edmonton, de hoofdstad van de Canadese staat Alberta. Saxofonist Dan Davis, bassist Josh McHan en drummer Thom Bennett hebben 8 instrumentale jazz-deuntjes op één plaat verzameld die ze de titel “Trioliloquy” hebben gegeven. Voor de tracks waarop een trompet te horen is werd een beroep gedaan op gastmuzikant Kevin Turcotte uit Toronto, een man die eerder ook al te horen was op albums van ‘The Barenaked Ladies’ en Bruce Cockburn.

Nu ben ik geen echte jazzfan of -kenner en dat maakt het voor mij een beetje moeilijk om u op de specifieke kenmerken van de verschillende nummers op deze plaat te wijzen. Het zijn vaak tracks van meer dan 7 minuten (vier stuks) en de vier andere nummers klokken af tussen de 5 en 7 minuten. In de meeste nummers zit er wel altijd een stukje solo voor de verschillende gehanteerde instrumenten op dit album, zijnde saxofoon, contrabas, trompet en drums.

Dat kunt u zelf ook vaststellen bij het bekijken en beluisteren van het nummer “Leda’s Song” op de video bij deze recensie. Andere titels van de werkjes op “Trioliloquy” zijn naast de albumtiteltrack ook “Lenny’s Beat”, het van een grappige woordspeling voorziene “How Suite It Is”, het funky nummer “Roundabout”, het donkere bluesdeuntje “Bluesaholic”, “Secondary Opinion” en het van een Spaanse titel voorziene nummer “Los Plazos Del Patrón”.

Klaarblijkelijk is dit al de derde plaat van het ‘A/B Trio’ en is “Trioliloquy” de opvolger van het in 2015 uitgebrachte album “Out West”, een plaat waarop de Canadese jazzlegende en saxofonist Mike Murley meespeelde. Veel meer kunnen we u echt niet vertellen over deze plaat die u misschien best zelf eens gaat beluisteren als u een liefhebber van geheel instrumentale jazzmuziek mocht zijn.

(valsam)
“Sax player Dan Davis, Josh McHan on bass and Thom Bennett on drums are the three members of the Canadian jazz band ‘A/B Trio’, originating from Edmonton, Alberta. Their third album ‘Trioliloquy’ contains eight fully instrumental tracks and shows guest trumpet player Kevin Turcotte excelling on a few tracks where this instrument is creating added value.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Chronograph Records

Info: Hemifran

video