DAVE ROSEWOOD – GRAVEL AND GOLD

De roots van countryzanger Dave Rosewood liggen in de ‘Ozark Mountains’, een bergketen die zich uitstrekt over een groot gedeelte van Noord-Arkansas en Zuid-Missouri met Fayetteville en Springfield als de bekendste steden. Maar zijn ‘Facebook’-pagina leert ons dat hij omwille van de liefde naar Europa en meer specifiek naar Zweden is verhuisd. Van daaruit werkt hij echter naarstig verder aan zijn muzikale carrière en dat doet hij momenteel met de release van een nieuwe plaat die “Gravel And Gold” als titel heeft gekregen.

In zijn Amerikaanse geboortestreek werd Dave Rosewood jarenlang stevig ondergedompeld in muziekgenres als bluegrass, gospel en country. Later kwamen daar nog blues en rock’n’roll bij, wat een zeer brede basis opleverde voor de muziek die hij zelf wou gaan brengen. Hij schrijft al meer dan twintig jaar zijn eigen liedjes, maar toch heeft het tot nu geduurd vooraleer hij enkele van die nummers op plaat heeft gezet.

“Gravel And Gold” is dus zijn officiële debuutplaat met twaalf zelf geschreven liedjes die hij uit zijn uitgebreide songboek heeft geselecteerd en waarvoor hij voor het opnemen van de plaat met uitsluitend Zweedse muzikanten in de ‘Aula Studios’ in Mariannelund is getrokken. Dat zijn muzikale voorliefde toch uitgaat naar country bewijst hij in de meeste liedjes op deze plaat, te beginnen met het rockende “Seeds” dat u in de bijgaande audiovideo kunt beluisteren.

In het nummer “Oh No More” kiest Dave Rosewood voor de gospelsound zoals hij ze zich herinnert uit zijn kindertijd in Amerika. De eerste single uit dit album is de bluesrocksong “20 Years” die niet meteen onze keuze zou zijn voor het uitbrengen van een single. Geef ons dan maar liever countryballad “Hold On”, albumtiteltrack “Gravel And Gold” of de nog meer voor de hand liggende catchy liedjes “Waitin’ To Be Free” en het door aanstekelijke accordeonmuziek begeleide “Back When”.

(valsam)
“Having grown up in the American Ozark Mountains, singer-songwriter Dave Rosewood moved to the love of his life in Sweden. There he has been writing songs for almost two decades. But it took until now to release his debut album ‘Gravel And Gold’, a collection of twelve mainly country songs that were recorded with solely Swedish musicians.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Aula Studios
Info: Hemifran

video