CARTER SAMPSON - TRIO

Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat de roodharige “Queen of Oklahoma” stilaan een beetje “van ons” aan het worden is. Alleszins is het zo dat haar internationale carrière heel nadrukkelijk vanuit Nederland gestuurd wordt en succesvol is -Carter was recent nog hier voor een tourneetje- in het gezelschap van de Kyle Reed en Jason Scott, die samen met haar het “Trio” van de titel vormen en dit ep’tje lijkt me in dat kader uitgebracht te zijn.

Vijf songs, waarvan slechts ééntje dat we nog niet kenden, althans niet in hààr versie, want het gaat om een cover van Buddy Johnsons “Since I Fell for You”, waarmee Carter zich bij het rijtje vertolkers schaart, waar ook Nina Simone en Bonnie Raitt in staan. Ik heb trouwens een stil vermoeden dat Bonnie’s versie model stond voor wat Carter hier met de song aanvat. De overige vier titels kenden we dus al: “Highway Rider” en de gelijknamige titelsong uit “Wilder Side”, maar hier ontdaan van alle franjes en slechts door akoestische en pedal steelgitaar omgeven. de signatuursong “Queen of Oklahoma”, die heel lang geleden al op “Mockingbird Sing” stond en als afsluiter “Rattlesnake Kate” uit “Lucky” van vorig jaar.

Dat levert alles samen 22 minuutjes fijne akoestische muziek op, die wellicht interessant is voor diegenen, die werkelijk alles van Carter Sampson in de kast willen hebben en voor wie dringend met haar moet kennismaken. Dat laatste mag ik iedereen van harte aanbevelen, want deze dame is intussen de blijver geworden, die ik drie jaar geleden al zag opdoemen. Dat zij sindsdien op heel geregelde tijdstippen langskomt om haar heerlijke songs met ons te delen, kan ik alleen maar toejuichen, maar verder moet ik vooral het volwaardige plaatwerk van deze grote dame aanbevelen.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Continental Record Services

video