DELLA MAE – HEADLIGHT

‘Della Mae’ is een op snaarinstrumenten spelend bluegrass-trio uit Nashville, Tennessee dat in 2009 in Boston werd opgericht en enkel uit vrouwen bestaat. Dat zijn leadzangeres en gitariste Celia Woodsmith, mandolinespeelster Jenni Lyn Gardner en violiste Kimber Ludiker. Hun debuutalbum “I Built This Heart” verscheen in 2011 en in 2013 slaagden ze er in om een nominatie voor een ‘Grammy Award’ binnen te halen voor hun album “This World Oft Can Be”. Daarna brachten ze in 2015 het naar de band vernoemde derde album “Della Mae” uit en er was nadien ook nog een ep-tje onder de titel “The Butcher Shoppe”.

De van zijn eerder werk met o.a. Rodney Crowell, Erin Rae, ‘Big Thief’ en Tift Merritt gekende producer Dan Knobler trok dit jaar met de drie dames zijn ‘Goosehead Palace’-opnamestudio in Nashville in voor de registratie van elf songs voor hun vierde studioalbum “Headlight” dat begin volgend jaar op de markt zal worden losgelaten. Op deze nieuwe plaat vullen ze hun traditionele bluegrass-nummers aan met elementen en instrumenten uit de pop- en rockmuziek, zoals de door gastmuzikanten bespeelde drums, keyboards en elektrische gitaar.

Dat is al meteen het geval bij de albumopener en titeltrack “Headlight” en ook bij hun eerste single uit dit album: “Wild One”. Beide songs kan u ter kennismaking beluisteren op de bijgaande video’s. De drie dames hebben echter ook een aantal ballads geschreven voor dit album en daar zijn enkele pareltjes bij, zoals het melancholische “Change”, het op een monotone repetitieve beat gebrachte “The Odds Of Getting Even”, het intimistische “Waiting For You” met knap vioolwerk van Kimber Ludiker en het naar soul neigende “Working”. Het meer uptempowerk valt wel het meest op en de songs die daar borg voor staan zijn “The Long Game”, “I Like It When You’re Home” en “First Song Dancer”.

Een opvallende bijdrage aan drie liedjes op het “Headlight”-album kwam er van de ‘McCrary Sisters’, een christelijk gospelmuziekkwartet uit Nashville, Tennessee dat in 2010 werd opgericht door de vier zussen McCrary: Beverly Ann, Deborah Dianne, Regina Avonette en Alfreda Antoinette. Zij geven erg mooie vocale support aan het trio ‘Della Mae’ bij de songs “Change”, “It’s About Time” en “Working”.

(valsam)

23 april 2020: Ripspique, Lier, Be
24 april 2020: TivoliVredenburg, Utrecht, NL
25 april 2020: SPOT, Groningen, NL
26 april 2020: Theater Junushoff, Wageningen, NL

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Rounder Records

Distr.: Bertus

video