RENEE WAHL & THE SWORN SECRETS – CUT TO THE BONE

Muzikanten die country en folkmuziek combineren in hun werk worden meestal geklasseerd onder de noemer ‘Americana’. Dat is nu wel zeer toepasselijk voor de sound van de Amerikaanse singer-songwriter Renée Wahl uit Nashville, Tennessee op haar nieuwste plaat “Cut To The Bone” die werd uitgebracht als een album van ‘Renée Wahl & The Sworn Secrets’.

In amper negen songs die samen 35 minuten duren weet deze dame ons toch meteen te overtuigen van haar capaciteiten als zangeres en als songschrijfster. Haar krachtige en vaak emotioneel klinkende stem is uitermate geschikt om dit soort country- en folkliedjes over te brengen op de luisteraars. Enkele nummers op dit album hebben zelfs het potentieel om in de toekomst als genreklassiekers vernoemd te worden. We denken dan vooral aan de liedjes “Me Before You”, onze favoriete tearjerkersong “Meds”, het beklijvende “In The Field” en de heerlijke slotsong “What You Need”.

Op de twee bijgaande video’s kunt u luisteren naar de openingstrack “To The Bone” en het van een mooie ritmische melodie voorziene “From Here To There”. Beide songs werden onlangs ook al als singles uit dit album op de markt gebracht. Voor de inhoudelijk overtuigende songteksten put Renée Wahl uit haar eigen leven en ervaringen, zonder ook maar even te emotioneel, sentimenteel of medelijden opwekkend over te komen.

Op de ‘CD Baby’-website wordt Renée Wahl vergeleken met Chris Isaak en Maria McKee. Vooral het werk van deze laatste menen wij te herkennen in de muziek en de songs van ‘Renée Wahl & The Sworn Secrets’ op dit album “Cut To The Bone”. Zij is een lerares, gediplomeerd in de fysica en gedurende zo’n 12 jaar was ze een lid van de Amerikaanse ‘Air Force’. Maar ze is bovenal een zeer getalenteerde muzikante die over een soulvolle stem en over tonnen songschrijverscapaciteiten beschikt. U mag dan ook van ons aannemen dat we in de toekomst nog veel meer van haar zullen gaan horen en dat ze haar permanente plaatsje naast grote namen als Lucinda Williams, Roseanne Cash of Eilen Jewell zeker zal weten te veroveren in de wereld van de betere ‘Americana’-muziek.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Double R Records

video