FRANC CINELLI – NIGHT SONGS

Naar analogie met Sting’s hitklassieker “An Englishman In New York” zouden we Franc Cinelli ‘An Italian In London” kunnen noemen. Afkomstig van Rome verhuisde deze Italiaanse folkzanger en songschrijver naar de Britse hoofdstad om er zijn muzikale droom te gaan waarmaken. Zijn verhalende folksongs gaan over zijn perceptie van de wereld rondom hem en over hoe hij met de mensen in zijn omgeving wil omgaan.

De muzikale begeleiding bij de tien liedjes die hij in de loop van vorig jaar voor zijn nieuwe album “Night Songs” componeerde is minimalistisch en sober met vooral zijn akoestische gitaar of zijn keyboardsspel op de voorgrond. Maar er zijn ook tracks die op een volwaardige instrumentale begeleiding kunnen rekenen, iets wat op deze plaat verzorgd wordt door bassist Laurence Saywood en drummer Drew Manley. Daarenboven zijn er ook enkele songs waarin zangeres Chantal Brown van de Britse trashmetalgroep ‘Vôdûn’ meezingt met Franc Cinelli.

Dit album is de opvolger van zijn titelloze debuutplaat uit 2011 en van zijn plaat “The Marvel Age” uit 2015 die op heel wat bijval in de Britse vakpers kon rekenen. Van deze nieuwe plaat “Night Songs” selecteren we de op de video’s te beluisteren songs “Walk With Me Jimi” en “Fly” als meest opvallend werk. Maar ook “Stay Strange”, het melancholische “Night Song”, “Breathe”, de zachte ballad “Horses” en de psychedelisch rockende slotsong “Night Life” van deze folktroubadour mogen voor ons zeker ook nog een paar keer opnieuw gespeeld worden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: SongCircle Records

video