PAUL THOMPSON – ONE AGAIN

Hij is een professionele geluidstechnicus en geeft gitaarles, maar bovenal is Paul Thompson een singer-songwriter van folk- en popliedjes uit Upper Sheringham in het Engelse graafschap Norfolk. Hij debuteerde in 2006 op plaat met zijn eerste album “Travelling Back” dat pas in 2011 een opvolger kreeg in de vorm van het album “A Leap Of Faith’. Nog eens vier jaar later verscheen een derde plaat die “Lost In The Land Of Midnight Sun” als titel kreeg en waarvoor de songs werden gecomponeerd tijdens een tournee doorheen Alaska en Canada. En nu - opnieuw vier jaar na die derde release - komt er een vierde album van Paul Thompson op de markt. Titel van deze tien tracks tellende plaat is “One Again”.

Hij wil in 2020 zijn muziek en zijn nieuwe plaat doorheen Europa gaan promoten en daarmee aangeven dat de ‘Brexit’ een politiek gegeven is dat de Engelse muzikanten niet mag weerhouden om hun muzikaal talent ook buiten Engeland kenbaar te maken. Hij zal die tournee gaan maken met een tourbusje dat werd omgebouwd vanuit een kleine vrachtwagen waarmee melk van deur tot deur werd geleverd in Norfolk. Hij heeft dat speciale door zonnepanelen aangedreven busje de naam ‘Bluebell’ genoemd en zal ermee in de zomer van 2020 ook gaan opduiken in België en Nederland.

Het album “One Again” werd door Paul Thompson opgenomen met de instrumentale bijstand van Doug Evans op cello, Rob Brian op drums en blazers Guy Hobley op saxofoon en Doug Wells op trompet, terwijl de backing vocals verzorgd werden door Alejandra Restrepo en Zoe Able. De singer-songwriter zelf speelde daarbij op de akoestische en elektrische gitaren en op piano en basgitaar. De plaat begint met het op de video te beluisteren liedje “Chasing Dandelions” dat als eerste single uit dit album werd getrokken.

We vinden zijn zangpartijen niet altijd even sterk, maar het schrijven van goede songs gaat Paul Thompson anderzijds uitstekend af. De leuke melodieën bij songs als “Love Is A Stranger”, “A Night Still Young”, de zachtjes walsende albumtiteltrack “One Again”, pianoballads “Ready For Love” en “Rising True” en ons favoriete liedje “Until Winter’s End” zijn echt wel sterk en catchy te noemen. Wie liefhebber is van het werk van folkzangers en songwriters als James Taylor, Nick Drake of John Martyn zal zeker ook wel zijn gading vinden op deze vierde plaat “One Again” van Paul Thompson.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video