THE MIGHTY MOCAMBOS – 2066

Er zijn anno 2019 nog altijd heel wat formaties die trouw hebben gezworen aan het maken van dansbare funkmuziek. ‘The Mighty Mocambos’ uit het Duitse Hamburg is zo’n groep bestaande uit acht muzikanten die zich vooral op het creëren van ritmische funknummers hebben toegelegd. De groepsleden zijn Sascha Weise op drums, Victor Kohn op basgitaar, Björn Wagner op gitaar, Hank Dettweiler op orgel, piano en synthesizer, Bernhard Hümmer op bariton- en altsaxofoon, Ben Greenslade-Stanton op trombone, Sebastian Drescher op trompet en hoorn en Nichola Richards die voor zang en percussie zorgt.

‘The Mighty Mocambos’ hebben in oktober van dit jaar een nieuw twaalf tracks tellend album uitgebracht onder de titel “2066”. Voor enkele nummers op deze plaat werden gastvocalisten in de opnamestudio uitgenodigd. Zo zingt de Amerikaanse soulzanger Lee Field mee op het nummer “Where Do We Go From Here”, de Britse R&B- en soulzangeres Gizelle Smith op “Take On The World”, de uit Los Angeles afkomstige songschrijver en producer Peter Thomas op “Return to Space” en de Amerikaanse hiphop-sterren Ice-T en Charlie Funk op de albumafsluiter “Bounce That Ass”.

De plaat begint echter met het sexy dansbare instrumentaaltje “Preaching To The Choir” (zie 1e video), gevolgd door de op de 2e video te horen song “Stronger” waarop de New Yorkse rapper ‘Jswiss’ voor ‘spoken word’-gastvocalen zorgt. Tussendoor brengen ‘The Mighty Mocambos’ lekker swingende funkinstrumentaaltjes in “Superstrada”, “Concrete Stardust”, “Macumba” en “Golden Shadow”.

Zangeres Nichola Richards mag ook nog eens schitteren in de prachtige aan Otis Redding herinnerende soulballad “Today”, onze favoriete track op dit album “2066” en een liedje dat we waarschijnlijk ook in dat jaar nog met veel plezier zullen kunnen beluisteren. Maar dat zal dan wel zonder ondergetekende zijn, want ik vrees dat ik het niet meer tot zo lang zal kunnen uitzingen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Légère Recordings / Mocambo Records

video