BRAVADO – CASCADIA

Klassieke rockmuziek die gemaakt wordt door een vier jaar geleden opgerichte band uit Dundee, Schotland. Dat is wat u krijgt aangeboden van de vijfkoppige formatie ‘Bravado’, opgericht rond zangeres Pamela Stewart, gitariste en songschrijfster Paula Knight, toetseniste Mally Jones en de mannelijke ritmesectie met bassist Steve Magners en drummer Alan McWilliams.

Naar het voorbeeld van hun helden in dit stevig rockende muziekgenre brengen ze energieke powerrocksongs op hun nieuwe album “Cascadia”. Die inspiratiebronnen komen meestal uit de jaren ’70 tot 2000 en zijn bands als ‘Deep Purple’, ‘Led Zeppelin’, ‘AD/DC’ maar ook ‘Skunk Anansie’ en ‘Queen’ hebben invloed gehad op het werk van deze door een frontvrouw geleide Schotse band.

Hun allereerste plaat “Pause Stop Rewind” was een lokale bestseller in Schotland, mede dankzij het succes van de single “Passenger” waarbij de Amerikaanse film- en theateractrice Diane Gaidry opduikt in de video bij deze song. “Cascadia” is de tweede studioplaat van ‘Bravado’ en bevat twaalf tracks die bijna allemaal stevige doch vrij commerciële rocksongs zijn, met af en toe een wat zachtere en melodieuzere rockballad zoals “Where Have You Been?”, “Memories Of You”, “Wasteland” en slotsong “Better Than Lonely” die crescendo uitgroeit tot powerrock.

Wij zijn fans van de wat rustigere tracks op deze plaat, maar we kunnen ons anderzijds heel goed voorstellen dat de liefhebbers van de krachtigere rocknummers meer geïnteresseerd zijn in songs als het op de video te beluisteren “Dark Side Part 2”, “Guilty”, “Look Into Me”, “Circle” of “Return To Rock”. Door de vrouwelijke zangpartijen bij deze band ontkomen we echter niet aan de voor de hand liggende vergelijking van het werk van ‘Bravado’ met de gelijkaardige rocksound van de Amerikaanse vrouwenrockgroepen ‘Heart’ en ‘Joan Jett & The Blackhearts’, dus best wel goed in zijn genre.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video