CURT BOETTCHER & FRIENDS – LOOKING FOR THE SUN

Op 14 juni 1987 overleed Curtis Roy Boettcher in Los Angeles, Californië op amper 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids en een zware longinfectie. Geen enkele krant of medium heeft daar toen ook maar één klein berichtje over gegeven, want niemand kende deze man, alhoewel hij baanbrekend werk heeft verricht als songschrijver en producer van artiesten die later als vertegenwoordigers van de ‘sunshine pop’ werden omschreven. Zelf richtte hij de pionierende rockgroepen ‘The Ballroom’ en ‘The Millenium’ op waar hij zelf ook als muzikant deel van uitmaakte.

Daarnaast was Curt Boettcher de drijvende kracht achter de hits van de Californische popgroep ‘The Association’ en droeg hij eind jaren ’60 een heel groot steentje bij aan de psychedelische albums “Present Tense” uit 1968 en “The Blue Marble” uit 1969 van de ‘sunshine pop’-studiogroep ‘Sagittarius’ die geproducet werden door Gary Usher, de gekende producer van o.a. ‘The Byrds’ en ‘The Beach Boys’. Brian Wilson was in die tijd trouwens een grote fan van het werk van Curt Boettcher, net als artiesten zoals Gene Clark, Tommy Roe, Paul Revere & The Raiders en Elton John.

Op het net verschenen tribute-album “Looking For The Sun” werden 21 nummers samengebracht die door Curt Boettcher werden geproducet, geschreven of waar hij op meezong. Het zijn allemaal songs die ofwel als toenmalige singles of als haast onvindbare ‘rarities’ kunnen worden beschouwd. Wij selecteerden twee tracks om u via de bijgaande video’s kennis te laten maken met nummers op deze unieke verzamelaar: Cindy Malone’s verloren gewaande single “You Were Near Me” uit 1967 en Keith Colley’s liedje “Shame, Shame” dat ook in 1967 werd opgenomen. Maar gaat u vooral zelf eens luisteren naar het volledige album en ontdek de nostalgische pareltjes van bijna 50 jaar geleden.

(valsam)

 

 

Tracklist:

1. CINDY MALONE – You Were Near Me
2. RAY WHITLEY – Take Back Your Mind
3. SUMMER’S CHILDREN – Milk And Honey
4. THE BOOTIQUES – Did You Get Your Fun
5. KEITH COLLEY – Enamorado
6. KEITH COLLEY – Shame, Shame
7. JONATHAN MOORE – I Didn’t Ever Know
8. EDDIE HODGES – Shadows And Reflexions
9. ACTION UNLIMITED – My Heart Cries Out
10. ACTION UNLIMITED – Thinking To Myself
11. RAY WHITLEY – Here Today, Gone Tomorrow
12. RAY WHITLEY – Lorraine
13. JONATHAN MOORE – London Bridge
14. SANDY – The Best Thing
15. SANDY – All I Really Have Is A Memory
16. THE BOOTIQUES – Mr. Man Of The World
17. GORDON ALEXANDER – Looking For The Sun
18. GORDON ALEXANDER – Miss Mary
19. GORDON ALEXANDER – Windy Wednesday
20. SAGITTARIUS – Another Time
21. SAGITTARIUS – Pisces

Artiest info
Website  
 

Bandcamp

Label: High Moon Records

Distr.: V2 Benelux

video