SHAWN LEE – RIDES AGAIN

De laatste keer dat er muziek van de in Amerika uit een moeder met Indiaanse roots en een Iers-Amerikaanse vader geboren maar in Londen wonende singer-songwriter Shawn Lee op een plaat is verschenen dateert al terug in de tijd naar 2005. Toen werd namelijk zijn soloalbum “Harmonium” uitsluitend in Japan op de markt gebracht. Zijn werk situeerde zich al die jaren voornamelijk in de wereld van funk-, soul- en rockmuziek.

Sinds de release van “Harmonium” heeft hij zich echter voorgenomen om meer liedjes in een door soulmuziek geïnspireerde countrystijl te componeren, maar om diverse redenen is dat werk nooit voor een plaat opgenomen. Tot nu dan toch, want het splinternieuwe album “Rides Again” van de nu 55-jarige Shawn Lee ligt hier rondjes te draaien in de cd-speler.

De meeste instrumenten die we op deze plaat horen werden door de van erg lange grijze haren voorziene Shawn Lee zelf ingespeeld, met uitzondering van de pedal steel van Joe Harvey en Carwyn Ellis op keyboards in twee nummers, terwijl Andy Ross op saxofoon en Everton Nelson op viool respectievelijk op één van de nummers het beste van zichzelf mochten geven.

Op deze nieuwe plaat staan tien songs, te beginnen met het al in 2007 geschreven liedje “Wichita” over zijn geboorteplaats in Kansas en gevolgd door “Wherever The Wind Blows” en “Crystal Springs” met knap werk van Joe Harvey op pedal steel. De songs op “Rides Again” die wij als onze favoriete tracks hebben geselecteerd zijn het aanstekelijke “Brown Hair Woman”, het op de eerste video te beluisteren Hammond B3-orgelinstrumentaaltje “Mr. Maestro”, het jazzy “Kansas City Summer” en de knappe ballad “Yesterday Tomorrow Today”.

Shawn Lee heeft in de voorbije decennia meegewerkt aan de platen van een aantal heel grote sterren zoals Jeff Buckley, Lana Del Rey, Amy Winehouse, countryster Martina McBride en Alicia Keyes. We zijn nu wel benieuwd of hij ook met zijn solowerk op het album “Rides Again” kan gaan scoren.

(valsam)


 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Légère Recordings

video