THE WOOD BROTHERS – KINGDOM IN MY MIND

‘The Wood Brothers’ zijn met hun drietjes en twee van de leden zijn effectief broers van elkaar. Deze Amerikaanse folkgroep werd in 2004 opgericht en bestaat uit bassist Chris Wood, zanger-gitarist Oliver Wood en multi-instrumentalist Jano Rix. Met het nieuwe album “Kingdom In My Mind” zijn ze al aan hun zevende studioplaat toegekomen die volgt op het knappe “One Drop Of Truth” van begin 2018 waarvoor ze een ‘Grammy Award’-nominatie kregen in de categorie ‘Beste Americana-album’.

De echte ‘Wood’-broers groeiden op in Boulder, Colorado waar ze via de bluesplaten van hun vader geïntroduceerd werden in de wereld van de muziek. Oliver verhuisde naar Atlanta, Georgia waar hij in allerlei groepjes meespeelde en uiteindelijk belandde bij de formatie ‘King Johnson’ waarmee zes platen werden opgenomen. Chris Wood trok naar New York City waar hij sinds begin jaren ’90 gedurende bijna 20 jaar als bassist jazzmuziek ging spelen bij de formatie ‘Medeski Martin & Wood’.

In 2004 ontdekten ze dan dat ze eigenlijk ook samen vanuit Nashville, Tennessee in een groep konden spelen en dat werd uiteindelijk ‘The Wood Brothers’ waarmee ze in 2006 hun debuutalbum “Ways Not To Lose” uitbrachten. “Kingdom In My Mind” is een heel mooi album geworden met tien nieuwe eigen composities waarmee ze muziekstijlen als folk, blues, gospel, R&B, jazz en country aandoen. Het is dus een zeer gevarieerd klinkende plaat met enkele zeer catchy songs op de tracklijst.

Daarbij horen zeker de eerste single “Alabaster” (zie 1e video) en het op de 2e video te beluisteren “Cry Over Nothing”. Maar ook de uptemponummers “Little Bit Sweet”, “Don’t Think About My Death” en bluesrocker “A Dream’s A Dream” zijn meerdere beluisteringen waard. Bij de rustigere liedjes rekenen we het bluesy “Jitterbug Love”, “Little Bit Broken”, het prachtig gezongen “The One I Love” en de erg mooie albumafsluiter “Satisfied”, iets wat wij dan ook helemaal zijn na het luisteren naar de liedjes op “Kingdom In My Mind” van ‘The Wood Brothers’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Honey Jar Records / Thirty Tigers

video