COYOTE BROTHER – COYOTE BROTHER

Het is altijd leuk als twee getalenteerde singer-songwriters de handen in mekaar slaan om als duo kwalitatief hoogstaande muziek te gaan maken. Dat is dan ook wat de sinds meerdere jaren als soloartiesten optredende John Hardin en Hayward Williams uit de Amerikaanse staat Wisconsin hebben gedaan voor het vormen van de country- en Americana-songs brengende formatie ‘Coyote Brother’.

Onder die naam hebben ze nu hun eerste naar de groep vernoemde debuutplaat uitgebracht, een heus pareltje dat eigenlijk een hoge plaats verdient in de jaarlijstjes van de betere muziek uit 2019. De opname van de negen samen gecomponeerde liedjes op deze plaat gebeurde met John Hardin en Hayward Wiliams als zangers en gitaristen, terwijl Eric Heywood op pedal steelgitaar, Brooks Milgate op piano en orgel, Jeremy Moses Curtis op basgitaar en Charlie Koltak op drums voor de bijpassende begeleiding zorgden.

Geopend wordt er met “A Part Of Me That’s Lonely”, een prachtig gezongen melodieuze countryballad met heerlijk werk op pedal steelgitaar. Daarna volgt het nummer “Dharma Blues” dat u op de video in een live gebrachte uitvoering kunt beluisteren. Dat beide muzikanten een voorkeur hebben voor droevig klinkende liedjes over eenzaamheid, spijt en verdriet bewijzen ze in songs als “Palmetto Wine”, “Alberta Goddamn” en het ingetogen gebrachte “Mockingbird”.

Het zachtjes rockende “Holly Rollers” zou niet misstaan tussen heel wat stokoude gospelsongs. Anderzijds vormt het wondermooie “Lucky Ones” door zijn eenvoud en spontaniteit één van de absolute hoogtepunten op “Coyote Brother” en ook het akoestische gitaarnummer “London Dry” bekoort van begin tot einde. John Hardin en Hayward Williams zullen hun succesvolle solocarrière zeker verderzetten, maar dat ze eveneens een veelbelovende toekomst gaan hebben als duo in ‘Coyote Brother’ wordt in de negen songs op deze schitterende debuutplaat overduidelijk aangetoond.

(valsam)
“When two successful American singer-songwriters like Wisconsin-based John Hardin and Hayward Williams decide to join forces in a duo called ‘Coyote Brother’, sparkling country and Americana songs can be expected. Their debut record belongs without any doubt to the top of the most beautiful albums created in 2019.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Pasa Recordings
Info: Hemifran

video