WORRY DOLLS – THE RIVER (EP)

‘Worry Dolls’ zijn kleine handgemaakte poppetjes die voornamelijk in Guatemala en Mexico onder de Spaanse naam ‘Muñeca Quitapena’ heel populair zijn. In muzikaal verband is het ook de naam van een duo Britse jongedames uit Greenwich, Londen die allebei ook multi-instrumentalisten zijn. Zoe Nicol speelt op banjo, ukelele en gitaar en Rosie Jones op gitaar, mandoline, banjulele en stompbox, een eenvoudig percussieinstrument. Beiden zorgen ook voor het vocale werk op hun platen waarvan de eerste door Neilson Hubbard uit Nashville geproducete full-cd “Go Get Gone” in 2017 op de markt is verschenen.

Zoe en Rosie kennen elkaar al sinds hun studententijd toen ze als 18-jarige tieners allebei muziek studeerden in Liverpool waar Paul McCartney hun songschrijverswerk als duo kritisch beoordeelde. Het duo ‘Worry Dolls’ was geboren en hun unieke samenzang lag aan de basis van de liedjes die ze componeerden en op plaat opnamen. Hun zelfgeschreven indie folkliedjes vallen goed in de smaak bij een breed folkminnend publiek en misschien is dat wel de reden waarom ze twee jaar na de release van hun debuutplaat opnieuw op de proppen komen met een vijf songs tellende ep die “The River” als titel meekreeg.

Op het nieuwe minialbum brengen ze twee songs die ze samen met songwriter en producer Jeff Cohen uit Nashville componeerden: het bluesy folknummer “The River” (zie 1e video) en het door gitaar en banjo begeleide walsende liedje “Firefly”. “Leave Your Light On” en het zacht rockende ”Tidal Wave” (zie 2e video) zijn geheel eigen composities van ‘Worry Dolls’ en het vijfde nummer “She Don’t Live Her Anymore” is het mooie resultaat van hun componeerwerk dat ze samen met de twee Zweedse muzikanten Michael Lorentzson en Mikael Liljeborg (aka singer-songwriter ‘Buford Pope’) hebben voltooid. Nu maar gauw werken aan een leuke tweede volwaardige studioplaat.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bread And Butter Music / Thirty Tigers

video