DE BREEK – JAS, BOM, PLUIZEN (EP)

Drie Nederlandstalige indiefolksongs waarvan de titels samen ook de titel van de ep van het trio ‘De Breek’ vormen: “Jas, Bom, Pluizen”. In een stijl die vergelijkbaar is met wat ‘Crosby, Stills & Nash’ op plaat brengen zingen Steef Hupkes, David Pino en Sander van Munster deze drie nostalgische liedjes mooi harmonieus samen. Het cd-tje wordt bovendien zeer mooi gepresenteerd in een kartonnen hoes waarin de knappe lyrische songteksten netjes staan afgedrukt, zodat we na enkele beluisteringen alles vlotjes mee kunnen zingen en zo voor een vierde, weliswaar wat minder goed klinkende stem in de samenzang zorgen.

Het eerste liedje op de plaat is “Jas” dat als single werd uitgebracht via deze ep. Hoe dit naar kleinkunst neigende nummer klinkt kunt u zelf beluisteren op de video bij deze recensie. Het nummer “Bom” gaat over het dagdagelijkse leven aan ‘de Breek’, waar weliswaar gevaar dreigt door een oude bom die diep onder de modder aan de oever verstopt ligt. De derde song “Pluizen” is een poëtisch verhaal dat verteld wordt op de tonen van een begeleidende piano en elektrische gitaar.

De (Schellingwouder)Breek is de naam van een meer dat in Amsterdam-Noord ontstond na de overstromingen tijdens de Allerheiligenvloed in 1570. De drie leden van het zangtrio ‘De Breek’ wonen allemaal aan de oevers van dit meer op heel korte afstand van elkaar. Dit allemaal om u te informeren hoe deze drie muzikanten elkaar hebben gevonden om tot de realisatie van dit minialbum te komen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tuindorp Records

video