BIBI – FROM BIBI WITH LOVE

Bibi is een Deense singer-songwriter uit Kopenhagen, Denemarken die in haar liedjes pop en verhalende folk verbindt tot vlot in het gehoor liggende liedjes. Daarvoor werkt zij samen met andere songschrijvers uit o.a. Zweden, Denemarken, Ierland, Duitsland en Amerika. Tien van dergelijke songs werden nu verzameld op haar debuutalbum “From Bibi With Love”. Voor de opname van die plaat deed ze een beroep op gitaristen Paul Benoit en Sten Fläder en Calissa Know speelde mee op piano en orgel. De vocale ondersteuning kwam er van harmony vocalisten Susan Marie Reeves en Moonly.

De openingstrack van het album is een erg kort verjaardagsliedje dat gepast “Birthday Song” werd genoemd. Daarna volgt een akoestische pianoballad met “A Woman Knows” dat Bibi samen schreef met Daniel Leathersich. Het walsende liedje “Any Man” en het daaropvolgende zachtjes rockende “Keep Me Dreaming” werden door Bibi alleen van tekst en muziek voorzien. “What Are You Doing In My Dream?” kabbelt laid back voort op een jazzy melodie die zij samen componeerde met John D. Lamb.

“Wouldn’t you like to see my lingerie” zingt Bibi in het sensueel getinte nummer “Lingerie” dat samen met ‘naughty partner-in-sexyness’ Susan Marie Reeves werd geschreven. De song gaat eigenlijk over de psychische macht die vrouwen hebben over op seks beluste partners die veel over hebben voor een nachtje erotiek. Ook het daaropvolgende nummer “Saqqara” gaat over een vrouw die zich sensueel in het nachtleven stort en daarbij al haar vrouwelijke kwaliteiten optimaal wil benutten.

Op het album “From Bibi With Love” staan er ook liedjes die over het dagdagelijkse leven en over de liefdesperikelen in ieders bestaan gaan. Het met Alan Roy Scott gecomponeerde en samen gezongen duet “When You Love Someone” beschrijft een huiselijke discussie die wordt gladgestreken door de mantel der liefde. Ook het samen met albumproducer Jay Pinto gecomponeerde “Solemn Refrain” kijkt terug op een misgelopen liefdesrelatie en benadrukt vooral de eenzaamheid en het verdriet die daardoor opduiken.

Aan het einde van dit amper een half uurtje durende album brengt Bibi nog een traditioneel klinkende Ierse folksong in “Ode to Inisheer”, het resultaat van een songschrijverssamenwerking met Gabriel Davey en Bo Ahlbertz. Het is vooral de zeemzoete stem van de zangeres en de sobere melodiëen bij deze liedjes die van het album “From Bibi With Love” een aangenaam beluisteraar werkje maken.

(valsam)
“The Danish singer-songwriter Bibi debutes on her record ‘From Bibi With Love’ with ten soft and sober melodies. The meaningful lyrics in these songs are sung with her angelic and sweet voice. We can only be curious for what will be coming next from this gifted lady.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran