JARON REID RAVEN^SKY – I CAN’T TAKE THE DARKNESS ANYMORE

Jaron Reid Raven^sky trad vroeger op onder zijn echte naam Jaron Reid Rovensky en bracht onder die naam drie platen uit: “Where Am I Going To?” in 2002, “This Feeling” in 2009 en de ep “Stand Still” in 2011. Hij werd geboren in de praries van de Canadese provincie Alberta. Hij is een getalenteerde zanger, gitarist en pianospeler die al van kindsbeen af opkeek naar de Amerikaanse singer-songwriter Tom Waits en naar zijn Canadese landgenoot Leonard Cohen, twee toppers van wie de invloeden ook in zijn werk zijn terug te horen.

Op zijn nieuwste plaat, een dubbelalbum dat “I Can’t Take The Darkness Anymore” als titel kreeg, plaatste hij in het bij de cd’s horende tekstboekje quotes van o.a. Friedrich Nietzsche, Leonard Cohen, Boeddha, Townes Van Zandt, Paulo Coelho, Voltaire en Leonardo da Vinci. Het zijn allemaal historische figuren uit de kunst-, muziek-, spirituele en literaire wereld die hem bij zijn songschrijven hebben beïnvloed.

De quote van Friedrich Nietzsche die hij vooraan op het 16 pagina’s tellende tekstboekje plaatst luidt “without music, life would be a mistake’. Waarom dat zo is verklaart hij door middel van de 25 liedjes die hij op dit dubbelalbum heeft opgenomen. Daarin frequenteert hij diverse muziekstijlen als folk, rock, pop en country. Jaron Reid Raven^sky treedt zoveel mogelijk op en staat daardoor op podia over de hele wereld, gaande van Canada over Amerika tot in Europa waar hij o.a. in Noorwegen, Ierland en Zwitserland in de voorbije jaren voor heel wat optredens heeft gezorgd.

Hij begon drie jaar geleden aan het songschrijven en opnemen van de 25 nummers voor het dubbelalbum “I Can’t Take The Darkness Anymore”. Daarvoor werden drie opnamestudio’s gebruikt: twee in Calgary en Edmonton in de Canadese provincie Alberta en één in Cotati, Californië. Heel wat Canadese en Amerikaanse muzikanten passeerden de revue om met hun instrumenten voor de muzikale begeleiding bij deze songs voor zijn levenswerk te zorgen.

Een korte oplijsting van onze favoriete tracks op de eerste van de twee cd’s luidt als volgt: uptemposongs “Further Down The Road” en “A Very Dangerous Stash”, het folky “I Do Believe” en de zeemzoete ballads “The Most Beautiful Swans In The World”, “Broken Down”, “In It For Love” en “Farewell And Goodbye”. Van het tweede schijfje onthouden wij vooral de intimistische countryballad “When You Can’t Let Go, Let Go”, het rockende tex-mex-liedje “Oh Sam, The Everyman”, het melodieuze “Name Of The Game” met knap werk op saxofoon, het walsende “I Guess That We”ll Be Fine”, doo-wop-song “Ruby Heart Stealer & Ricky Love Dealer” en het intens mooie liefdesliedje “For You, My Love, Just For You”.

Het heeft dan misschien wel veel tijd en moeite gekost om dit album tot stand te brengen, maar gezien het resultaat kunnen we hier wel stellen dat het lange wachten zeer de moeite waard was. Er zit passie, intimiteit, humor, dansbaarheid en tederheid in al deze liedjes die door hun gevarieerdheid op deze 2 cd’s nooit voor een moment van verveling zullen zorgen. Puik en zeer professioneel werk dus op dit mooie dubbelalbum “I Can’t Take The Darkness Anymore” van deze Jaron Reid Raven^sky.

(valsam)
“The Canadian musician Jaron Reid Raven^sky is a singer-songwriter that has put all his skills and efforts in the writing and recording of 25 songs for his lifework record ‘I Can’t Take The Darkness Anymore’. In all, it took 3 years, 3 recording studios and a whole bunch of instrumentalists to get this work of art finalized. But you may truly believe us: he can and should be really proud of his excellent achievements.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Recordings Standing Tall Music
Info: Hemifran