WEST OF COREY – SLAMMED

‘West Of Corey’ is een Amerikaanse klassieke rockformatie uit Minnesota die samengesteld is uit drie leden: leadgitarist Corey Birkholz, bassist en backing vocalist James ‘West’ Foster en leadzangeres Janine Taft. Corey Birkholz draait al zo’n dertig jaar mee in de wereld van de rockmuziek en ‘West’ Foster is zelfs al meer dan 40 jaar actief in allerlei rockgroepen. Zangeres Janine Taft is een professionele zangeres sinds 2004 en dus de ‘youngster’ bij dit hardrockende trio.

Onder de groepsnaam ‘West Of Corey’ kwam in oktober van dit jaar hun debuutplaat uit onder de titel “Slammed” met twaalf zelf geschreven nummers waarin vaak het gitaarspel van Corey Birkholz centraal staat, maar ook de ruigrockende stem van Janine Taft heel wat aandacht van de luisteraars opeist.

Dat wordt al meteen duidelijk in de openingstrack “No Resistance” en het daaropvolgende “Misty Mound” dat als single werd uitgebracht. Er staan ook wel enkele rustigere tracks op deze plaat zoals “Course Of Things To Come”, “Halfway To Walker”, “Silent Dove” of het bijna akoestische “End Of This Love Song”.

Maar meestal gaat de beuk er toch nog vrij stevig in bij nummers als “Star Gazer”, “Consider This”, “Stranger In Love”, Alligator Breath” en afsluiter “Crosshairs” waarbij de beukende rocksound van de band meer in de richting van seventiesgroepen als ‘Led Zeppelin’, ‘Van Halen’ of ‘Metallica’ lijkt te evolueren.

U heeft bij het lezen van dit verhaal ongetwijfeld al opgemerkt dat er geen vaste drummer in deze groep werd opgenomen. Dus werd er voor de plaatopname van deze twaalf nummers een beroep gedaan op niet minder dan zes verschillende drummers en Kevin White zorgt voor nog wat extra gitaarwerk op twee tracks.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: SK Management LLC

video