JAIME MICHAELS – IF YOU FALL

Jaime Michaels is een Amerikaanse folk- en Americana-liedjes zingende muzikant uit Santa Fe, New Mexico, die om voor ons onverklaarbare redenen ook erg populair is in Italië. Het was dan ook daar dat hij enkele tracks voor zijn nieuwste album “If You Fall” heeft opgenomen en eveneens het Italiaanse platenlabel ‘Appaloosa Records’ voor de release van die nieuwe plaat liet tekenen.

Op zijn ‘Facebook’-pagina noemt Jaime Michaels zichzelf een singer-songwriter, gitarist, dichter, lange afstandsrijder, banjodromer en ‘not a bad cook’. Dat laatste willen we dan ook graag geloven, want de ingrediënten die hij heeft gebruikt om de twaalf liedjes op “If You Fall” te bereiden, getuigen van een heel grondige kennis van de muzikale keuken.

De plaat begint met de albumtiteltrack “If You Fall”, gevolgd door het op de video in een live-uitvoering te beluisteren nummer “Any Given Moment”. Eén van de hoogtepunten op deze plaat is het ‘Tex-Mex’ en ‘Cajun’-liedje “Bag O’ Bones” waarin Radoslav Lorkovic een heel sterk staaltje op zijn accordeon demonstreert. Van zijn eigen composities onthouden we vooral het verhaal dat Jaime Michaels vertelt in “Almost Daedalus”, naast het bluesy liedje “So It Goes”, het zeemzoete “You Think You Know” en het gezellig rockende “Carnival Town” waarbij we enkele gelijkenissen waarnemen met het werk van Nick Lowe.

Er staan ook drie coversongs op dit album: de eerste is een Engelstalige versie van het Italiaanse nummer ‘Rimmel’ uit het 1973-album “Alice Non Io Sa” van de Italiaanse singer-songwriter Francesco De Gregori. Cover nummer twee is er één van het nummer “They Call Me Hank” van Greg Trooper uit diens album “Upside-Down Town” van 2010. De derde gecoverde song is het liedje “Snowing On Raton” dat folklegende Townes Van Zandt voor het eerst zong op zijn album “At My Window” van 1987. Die heerlijke song wordt op dit album als een bonustrack meegegeven door Jaime Michaels.

Zelf is Jaime Michaels een grote fan van de Amerikaanse folk- en blueszanger Tom Rush die eeuwig zal herinnerd worden als de componist van de ‘all-time classic’ “No Regrets”, een song die in 1975 tot tophit werd gezongen door ‘The Walker Brothers’ en die Emmylou Harris coverde op haar album ‘Bluebird’ uit 1998. De emoties en gevoelens die deze Tom Rush in zijn liedjes kon leggen, vormen eveneens het ultieme objectief voor het werk van deze Jaime Michaels. Dat hij daar zeer goed in geslaagd is, kunt u nu zelf concluderen bij de beluistering van zijn laatste nieuwe plaat “If You Fall”.

(valsam)
“In the same style as his musical example Tom Rush, the American folk and Americana-artist Jaime Michaels has recorded his excellent new album ‘If You Fall’. We get nine self-penned compositions and three greatly selected cover versions of folk and country classics from Greg Trooper, Townes Van Zandt and the Italian singer-songwriter Francesco De Gregory. This record is a true listening joy!“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:JAIME MICHAELS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Appaloosa Records
Info: Hemifran

video