JORDI BAIZAN – FREE AND FINE

Als zoon van Spaanse en Cubaanse ouders groeide Jordi Baizan op in Texas. Daar trouwde hij dan ook nog eens met een Mexicaanse vrouw genaamd Carmen waarmee hij twee zonen en twee dochters kreeg. Hij is vele jaren frontman geweest bij de Texaanse Americana- en rockgroep ‘QandA’ waarmee drie albums werden opgenomen.

Twee jaar geleden besloot hij dan ook nog eens om een eerste soloalbum op de markt te brengen onder de toepasselijke titel “Like The First Time”. Het album bevatte zelfgeschreven folk- en countryliedjes waarmee hij meteen ook zijn talent als songschrijver etaleerde. Dat daar een passend vervolg moest op komen was dan ook onvermijdbaar. Die tweede plaat is er nu gekomen met het door niemand minder dan de in Austin, Texas residerende folk- en countrytroubadour Walt Wilkins en Ron Flynt van de in de jaren ’90 actieve powerpopgroep ‘20/20’ geproduceerde album “Free And Fine”.

Met een indrukwekkende reeks namen van Texaanse instrumentalisten en folk- en Americana-muzikanten op de gastenlijst voor de opname van deze plaat brengt Jordi Baizan elf nieuwe eigen composities. Opvallend bij het beluisteren van deze elf liedjes is de zachte melodie die hij onder elk nummer heeft geplaatst en ook zijn zangwerk zal meteen aanspreken.

Soms vinden we zijn stem wat lijken op die van ‘Calexico’-frontman Joey Burns. Dat is o.a. het geval bij de in James Taylor- of Jim Croce-stijl verhalende liedjes “Between The Sun And The Moon”, het heerlijke “Pictures On The Wall” (zie video) en “Footsteps On The Ceiling”. Een leuk walsje kan gedanst worden op het catchy liedje “Let’s Have Seconds” en de emoties duiken het felst op in de song “Time To Leave The Neighborhood”.

Walt en Tina Wilkins zingen op twee nummers ook als harmony vocalisten mee. Het is een verrijkende factor voor de songs “Desert Line” en “Winter’s Come”. Libby Koch is de harmony vocaliste bij de liedjes “Pictures On The Wall”, het soulvolle “Tears And Mascara” en “Could Have Been Us”. Qua instrumentatie komen de meest opvallende bijdragen van Bart De Win op accordeon, Heather Stalling op fiddle en Corby Schaub op lap steelgitaar.

(valsam)
“How international can you be? Jordi Baizan is the son of Spanish and Cuban parents, married to a Mexican girl which gave him 4 kids and he is since his childhood living in Austin, Texas. After his first solo record ‘Like The First Time’ from 2017, he is now releasing a magnificent second album called ‘Free And Fine’ with 11 new self-penned songs and recorded with the help of several Texan top musicians.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JORDI BAIZAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Berkalin Records

Info: Hemifran

video