HENRIK CEDERBLOM – ZOBOP

Over de Zweedse muzikant Henrik Cederblom uit Göteborg weten we eigenlijk niet zo veel te vertellen. Hij speelde leadgitaar in de begeleidingsband van enkele Zweedse artiesten en hij werkte samen met de Zweedse folkrockformatie ‘Den Fule’ (vrij vertaald ‘de lelijke’) waarin heel wat veteranen uit de Zweedse folkscène van de jaren ’70 meespeelden en waarmee vier cd’s en een compilatiealbum werden opgenomen.

De ook vaak als sessiemuzikant actieve Henrik Cederblom heeft nu zelf acht instrumentale nummers gecomponeerd voor zijn debuutalbum als soloartiest. Op de plaat die “Zobop” heet speelt hij zelf op elektrische gitaar en op lap steelgitaar en hebben Tapha Ndiongue op drums, Viktor Turegård op elektrische basgitaar en Sten Källman op tenor- en sopraansaxofoon voor bijkomende instrumentatie gezorgd.

De overheersende sound van de muziek op dit album kan omschreven worden als een soort van wereldmuziek met een mix van folk- en groovy jazzklanken, steeds opgebouwd rond een vrij vlot in het gehoor liggende melodie. Een voorbeeld van hoe deze muziek klinkt kunt u op de audiovideo van het albumopeningsnummer “Giragala” horen.

In deze viermansbezetting speelt de band samen sinds de zomer van 2018 en zo zullen ze de nummers die op “Zobop” staan ook live gaan spelen in allerlei Zweedse clubs. Of ze hiermee ook buiten hun eigen landsgrenzen aan de bak zullen kunnen komen blijft tot nader order te betwijfelen.

(valsam)
“Swedish guitar player Henrik Cederblom has released his solo debut album ‘Zobop’ with eight own compositions. These instrumental tracks are presented in a mix of folk and groovy jazz sounds that are layered on a smooth melody. They are often dominated by an excellent tenor and soprano sax playing by Sten Källman and joyful guitar work from Henrik Cederblom.” – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HENRIK CEDERBLOM
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Kakafon Records

Info: Hemifran

video