ANNA EINARSSON ENSEMBLE – LIFE IN PIECES

‘Anna Einarsson Ensemble’ is een nieuw collectief van in jazz- en folkmuziek geïnteresseerde muzikanten met hun roots in België en Zweden. Centrale figuur in dit kwartet is zangeres Anna Einarsson en de andere Zweden zijn contrabassist Svante Söderqvist en pianist Stefan Wingefors, terwijl het accordeon wordt bespeeld door de Belgische Anne Niepold.

De nu 41-jarige Anna Einarsson zong eerder bij een Zweedse groep die ‘Anagram’ noemde en waar ze drie albums mee heeft opgenomen. Haar voorliefde voor de jazzmuziek bracht haar terug naar dit naar haar vernoemde ensemble, waarmee een eerste studioalbum werd opgenomen onder de titel “Life In Pieces”.

De songteksten bij de elf tracks zijn intimistische mijmeringen over het leven en de beleving ervan door iemand die zich ongeveer midden in de duurperiode van het leven bevindt. Wij zijn nu niet meteen de grootste fans van dit soort experimentele jazzmuziek, dus vergt het voor ons wat meer moeite om het moois in dit volledig door Anna Einarsson gecomponeerde werkstuk te ontdekken.

De muzikaliteit in deze elf nummers is vrij experimenteel te noemen, wordt zeer sober door het ensemble gepresenteerd en blijft hoofdzakelijk beperkt tot de hierboven vermelde instrumenten piano, contrabas en accordeon. Daarenboven worden ook de zangpartijen van Anna Einarsson ingetogen en zeer ‘laid back’ gebracht.

(valsam)
“The sound of the eleven tracks on the first album ‘Life In Pieces’ from the Swedish-Belgian ‘Anna Einarsson Ensemble’ is pretty experimental, minimalistic and only produced by piano, double bass and accordion. Also Anna’s singing on this jazz record can be called rather intimate and laid back.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANNA EINARSSON ENSEMBLE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran