BLIND LEMON JAZZ – AFTER HOURS

De Amerikaanse componist, zanger en gitarist James Byfield uit San Francisco, Californië is bij de lokale muziekliefhebbers beter gekend onder zijn pseudoniem ‘Blind Lemon Pledge’. Hij is de songschrijver en de frontman van een jazz- en bluesformatie die bij de oprichting in 2008 ‘Blind Lemon Jazz’ werd gedoopt en die nu een plaat op de markt heeft gebracht onder de titel “After Hours”.

De andere bandleden bij ‘Blind Lemon Jazz’ zijn zangeres Marisa Malvino, pianist Ben Flint, bassist Peter Grenell en drummer Joe Kelner. Ze spelen bij hun live-optredens een mix van Deltablues, New Orleans-blues, country, Americana, rock en ‘old-time’ jazz. Dat is nu ook allemaal te horen in de dertien nummers die de groep voor het nieuwe album “After Hours” heeft opgenomen.

In 2010 brachten ze hun debuutplaat “I Would Rather Go Blind” uit, gevolgd door het album “Evangeline” uit 2013 en “Pledge Drive” uit 2016. Met een albumrelease om de drie jaar was het nu in 2019 dus opnieuw tijd voor een nieuwe plaat: “After Hours” dus. Je waant je gedurende de hele luistertijd in een donkere nachtclub waar je, gezeten achter een lekker cocktailtje, naar de band zit te luisteren die daar voor wat muzikaal vertier komt zorgen.

Marisa Malvino heeft zo’n typisch jazzy ‘laid back’-stemgeluid in de stijl van jazziconen Sarah Vaughan en Billie Holiday. Ze zingt ons moeiteloos doorheen de openings- en albumtiteltrack “After Hours” maar ook het door piano begeleide “If Beale Street Was A Woman” en “Rich People In Love” gaan er in als zoete broodjes.

De songs die ons het meest zijn bijgebleven na beluistering van deze plaat zijn de ballad “How Can I Still Love You”, het op de audiovideo te beluisteren nummer “Bobby’s Blues”, “Moon Over Memphis”, het lekker pikant gekruide “Ketchup Spaghetti” en de van tristesse overlopende albumafsluiter “Blue Heartbreak” waarin James Byfield zelf voor het vocale werk zorgt.

Hier is een ‘to do’-lijstje voor als de duisternis begint in te vallen: dim alle lichten, neem je drankje(s) en zet je rustig neer in het gezelligste hoekje van je salon. Duw dan op de ‘play’-knop van de stereo en laat je zorgeloos meeglijden in de intrigerende “After Hours”-wereld van ‘Blind Lemon Jazz’.

(valsam)
“Here’s a to-do-list for the moment when evening darkness falls: dim the lights, take a drink (or two) and sit down in the cosiest corner of your living room. Push the ‘play’-button of the stereo and let yourself be glided gently into the intriguing ‘After Hours’-world of San Francisco’s jazz quintet ‘Blind Lemon Jazz’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BLIND LEMON JAZZ
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Ofeh Records

Info: Hemifran

video