DIESEL PARK WEST – LET IT MELT

Singer-songwriter en gitarist-toetsenist John Butler, bassist Geoff Beavan en gitarist Rich Barton zijn de originele stichtende leden van de reeds in 1980 opgerichte alternatieve rockformatie ‘Diesel Park West‘ uit het Engelse Leicester en drummer Robert Morris roffelt op de ezelsvellen sinds meer dan 15 jaar. Hun eerste plaat "Shakespeare Alabama“ dateert al van zo’n dertig jaar terug in de tijd en nu hebben ze weer een nieuw studioalbum opgenomen dat "Let It Melt” als titel heeft meegekregen.

Het is al hun negende plaat sinds de oprichting van de rockformatie, maar de eerste die door het ambitieuze Amerikaanse label ‘Palo Santo’ uit Dallas, Texas wordt uitgebracht, waardoor het voor de band lijkt alsof er een nieuwe start wordt genomen. Gastmuzikanten die aan deze opname hebben meegewerkt zijn allemaal zangers: Marty Willson-Piper, ex-lid van de Australische rockgroep ‘The Church’, de Amerikaanse singer-songwriters Paul Averitt en Salim Nourallah, beiden uit Dallas, Texas.

Qua muziek op “Let It Melt” kunnen we alleen maar bevestigen dat ‘Diesel Park West’ trouw gebleven is aan de rootsy, door catchy riffs aangestuurde sound die ze al tijdens hun ganse muzikale carrière hebben gecreëerd. De elf tracks werden allemaal door John Butler geschreven en enkel voor het nummer “Across This Land” kreeg hij wat extra hulp van John Knapp. In vergelijking met hun vorig plaat is er misschien wel wat meer rock’n’roll te horen bij de songs op “Let It Melt”.

De eerste single uit dit album is het nummer “Living In The UK” dat u kan beluisteren op de bijgaande video. Andere nummers op dit album die ons volledige goedkeuring kunnen wegdragen zijn titeltrack “Let It Melt”, het grappige “Pictures In The Hall” en “Everybody’s Nuts”, bluesrocker “You Got The Whole Thing Wrong” en slotsong “Incredible Things”.

In de song “Scared Of Time” zingt John Butler dat alles aan zijn lijf allemaal wat moeizamer en trager functioneert door de al wat oudere leeftijd, maar aan de dynamische rocksound van dat nummer valt daar alleszins niets van te merken. Wat moeten de veel oudere ‘Rolling Stones’ daar dan wel niet over zeggen, want zij zijn nog langer muzikaal actief dan de 40 jaar van de leden van ‘Diesel Park West’.

(valsam)
“Almost 40 years ago, the members of the British rock band ‘Diesel Park West’ started to do their thing in Leicester. 9 albums later, on their newest record ‘Let It Melt’, there is absolutely nothing from their rock’n’roll-attitude and their dynamic sound that has disappeared.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DIESEL PARK WEST
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Palo Santo
Info: Hemifran

video