RANDY LEWIS BROWN – RED CROW

Hoewel Randy Lewis Brown werd geboren in Louisiana, zijn de invloeden van de countrymuziek die hij tijdens zijn jeugdjaren in Houston, Texas ingelepeld kreeg veel duidelijker hoorbaar in zijn eigen songs en platen. Zelf zegt hij dat liedjes schrijven een werk van liefde is en een verslaving waar hij geen moeite voor will doen om er vanaf te geraken.

Dat hij zijn werk als singer-songwriter zeer ernstig neemt kunnen we nu weer horen in de dertien songs op zijn allernieuwste plaat “Red Crow“, de opvolger van zijn twee vorige albums “Dream Big“ uit 2007 en “But Wait, There’s More…“ uit 2013. Vier van de nummers op die plaat heeft hij echter niet alleen geschreven: het op de audiovideo te horen openingstrack “One Horse Town“ heeft Richard Thomas als co-auteur, het rockende “Not Ready Yet“ schreef hij samen met Randy Palmer, de door pedal steelgitaar gedomineerde countryrocker “She’s The Only Woman“ met singer-songwriter Terry Klein en “Above Timberline“ met Jim Gilmore.

Randy’s soulvolle stem past wonderwel bij de country- en Americana-liedjes op dit album. Van zijn volledig eigen composities selecteerden we de volgende nummers: “Trouble With Me“, de excellente ballad “Trust The Sun“ met Cody Braun op fiddle en Dirje Childs op cello in een instrumentale hoofdrol, “Any Old Train“, het folky “Good Old Days“ en de afscheidnemende slotsong “Goodnight Good Luck“.

Qua stemgeluid menen we hier en daar gelijkenissen te horen met die van countrylegende Guy Clark en bij optredens begeleidt hij zichzelf met akoestische gitaar, mandoline en banjo. Voor de opname van “Red Crow“ liet Randy Lewis Brown zich naast de twee reeds vermelde strijkers bijstaan door Michael Dorrien op gitaren en piano, Dave Pearlman op pedal steel, Mark Epstien op basgitaar, Riley Osborne op Hammond B3-orgel en albumproducer Merel Bregante op drums, terwijl Sarah Pierce voor de vrouwelijke harmony vocals zorgt bij enkele nummers. Best wel een leuk plaatje, hoor, deze nieuwe van Randy Lewis Brown.

(valsam)
“’Red Crow’ is the third album of the Texan folk and country artist Randy Lewis Brown, succeeding his debut record ‘Dream Big’ from 2007 and ‘But Wait, There’s More…’ from 2013. In a Guy Clark reminiscent style, he performs 13 songs of which he wrote lyrics and music for 9 of them and 4 tracks are the result of co-writing with befriended singer-songwriters. Catchy stuff!“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: RANDY LEWIS BROWN –
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Berkalin Records
Info: Hemifran

video