STEVE MEDNICK – ENOUGH!

In zijn lange muzikale loopbaan heeft de Amerikaanse folkrocker en singer-songwriter Steve Mednick uit New Haven, Connecticut in totaal 15 albums opgenomen en daarbij 191 zelfgeschreven liedjes uitgebracht. Het begon voor hem allemaal in 2006 met het debuutalbum “Dark Ages Reprise” en in 2017 verscheen zijn 14e plaat “Following The Thunder”. Ik heb zelf het privilege gehad om sinds 2011 vier van zijn albums voor ‘Rootstime’ te mogen recenseren: “Immigrants…And Other Americans” uit 2011, “Two Days After Yesterday” en “Where Are the Bodies Buried” uit 2012 en “Never Mind The Rain” uit 2014.

Zoals u allicht zelf wel uit de albumtitels kunt afleiden zingt Steve Mednick over zinvolle dingen en schrijft hij heel wat protestsongs om zich af te zetten tegen het onrecht en de grove misbruiken in het Amerikaanse systeem die steeds weer de zwaksten in die samenleving treffen. Dat doet hij nu ook weer op zijn nieuwste plaat die onder de veelzeggende sterke titel “Enough!” op de markt is verschenen.

Songtitels als “What Are You Going To Do?” (zie video), “Soon It Will Be Too Late”, “Weapons Of War”, “Whatever Happened To The Dream?”, “The Whole World Was Watching”, “A Dark Night Is Upon Us” en “Raging Across The Land” spreken eigenlijk voor zichzelf. Dat de dwaze Amerikaanse president Donald Trump kop van jut is en het onderwerp van heel wat cynische en woede-uitstralende songteksten is overduidelijk. Het illustreert de oprechte bezorgdheid van deze door het leven grijs en wijs geworden singer-songwriter Steve Mednick die met de albumtitel “Enough!” duidelijk wil maken dat hij zijn buik vol heeft van de fratsen van die dolgedraaide kerel in het ‘Witte Huis’ in Washington D.C.

De zeven eerste nummers op dit nieuwe album werden geïnspireerd door de dodelijke schietpartij op de ‘Stoneman Douglas High School’ in Parkland, Florida waarbij op 14 februari 2018 een amper 19-jarige ex-leerling met een halfautomatisch geweer veertien van zijn medestudenten en drie werknemers van het leven beroofde. Het wapengeweld en de zinloze moorden zijn schering en inslag en bijna dagelijkse kost in Amerika. Dat Steve Mednick dus een voorstander is van een veel strengere wapenwetgeving in de Verenigde Staten moge dan ook heel duidelijk zijn door deze songs.

Op “Enough!” spelen enkele langjarige vrienden van Steve Mednick mee. Zo horen we Karl Allweier op bas en andere gitaren en multi-instrumentalist en albumproducer Eddie Seville op o.a. gitaren, drums en pedal steel. Frank Carillo speelt op leadgitaar bij de twee nummers “What Are You Going To Do?” en “A Dark Night Is Upon Us”, Steve Jacobs speelt viool bij de songs “Something In The Water” en “Whatever Happened To The Dream?” en de zangeressen Jen Durkin en Natalie Modugno zorgen op enkele tracks voor de vrouwelijke backing vocals.

(valsam)

“American folkrocker and singer-songwriter Steve Mednick has always used his songs to spread his sincere opinion on all wrong things happening in the American society and in the world. His latest record ‘Enough!’ tackles the overall presence of guns in his country and the terrible mass shootings in schools and public venues which are almost daily news in the States. His concerns about the future of the USA and its youth are honest and heartfelt.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEVE MEDNICK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cottage Sound Rec.

Info: Hemifran

video