LEAF RAPIDS – CITIZEN ALIEN

De met platina en goud belegde stembanden van zangeres Keri Latimer bij de openingstrack “Dear Sister” (zie video) van het nieuwe album “Citizen Alien” van het duo ‘Leaf Rapids’ is het allereerste wat ons opvalt als we dit schijfje zijn eerste rondjes in de cd-speler laten draaien. Samen met haar echtgenoot Devin Latimer vormt Keri het in Winnipeg, Manitoba, Canada gelocaliseerde folk- en Americana-duo ‘Leaf Rapids’.

In de tien liedjes op “Citizen Alien’ blikt het duo terug op de aloude geschiedenis van de familie van Keri, een verhaal dat zich over de twee voorbije eeuwen uitstrekt van Japan tot Ijsland en na een woelige tocht over de oceanen tot rust is gekomen in het hart van de prairie in Winnipeg in Canada. Het duo brengt deze verhalen op erg mooie melodieuze muziek, waardoor je als luisteraar meteen bij het nekvel wordt gegrepen via songs als ‘There They Go”, “Caragana Switch” en de supercatchy albumtiteltrack “Citizen Alien”.

Alvorens met haar echtgenoot Devin aan het ‘Leaf Rapids’-avontuur te beginnen maakten ze beiden deel uit van het Canadese alt.countrykwartet ‘Nathan’. Voor de belangrijke rol van producer voor dit album koos het echtpaar voor multi-instrumentalist Rusty Matyas die op de songs ook op keyboards en trompet meespeelt. Keri speelt zelf op akoestische gitaar en op de van twee antennes voorziene ‘theremin’, Devin hanteert de basgitaar, Bill Western speelt op pedal steel en Joanna Miller zit voor de bijpassende beats achter de drums.

Het countrywalsje “Virginia” kan ook meteen op onze volledige goedkeuring rekenen en hoempapa-song “Barbershop Shears” nodigt warmpjes uit tot meezingen op de tonen van o.a. een bombardon. Even wordt het heel emotioneel en beklijvend in het korte ‘spoken word’-nummer “Helen’s Waltz”, een slaapliedje dat Keri als eerbetoon opdraagt aan haar vorig jaar overleden moeder.

Slechts twee liedjes zijn we intussen verwijderd van het onvermijdelijke einde van deze mooie plaat, maar dat is heel wat makkelijker verteerbaar als die twee liedjes zo prachtig zijn als “Parliament Gardens” en de door Hammondorgel begeleide slotsong “Twenty Storeys High”. Neem het maar gerust van ons aan: “Citizen Alien” van ‘Leaf Rapids’ is een dijk van een album dat wij zeker nog vaak zullen gaan draaien ten huize van (valsam).

“What a fantastic record has been created by the Canadian duo ‘Leaf Rapids’, an husband and wife couple of musicians consisting of Devin and Keri Latimer. The touching history of the anchestors of Keri during the previous two centuries has been translated into ten great songs on their album ‘Citizen Alien’, all being supported by the golden and platinum layered voice of Keri.“ – www.rootstime.be


2 juni 2019: Hotel La Sonnerie, Son, NL
3 juni 2019: Peter n Leni Podium, Steendam, NL
4 juni 2019: Blue Room Sessions, Den Bosch, NL
5 juni 2019: Roots in ‘t Groen, Geldrop, NL

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LEAF RAPIDS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Coax Records
Info: Hemifran

video