SPIRITS BURNING & MICHAEL MOORCOCK – AN ALIEN HEAT

Michael Moorcock is de schrijver van een science-fictionroman die “An Alien Heat” heet. Het verhaal dat daarin wordt verteld diende als inspiratiebron voor een progressieve rockplaat van de formatie ‘Spirits Burning’, bestaande uit de Amerikaanse componist, producer en toetsenist Don Falcone en multi-instrumentalist en voormalig ‘Blue Öyster Cult’-lid Albert Bouchard, aangevuld met de auteur van het boek zelf.

De in 1996 in San Francisco opgerichte groep ‘Spirits Burning’ groeide tijdens de opname van die plaat echter al snel uit tot een uitgebreid muziekcollectief van zo’n dertig leden, doordat er allerlei muzikanten van bands als ‘Blue Öyster Cult’, ‘Hawkwind’, ‘The Damned’, ‘Camper Van Beethoven’, ‘The Dictators’, enz. kwamen meespelen op de zestien nummers die een plaats hebben gekregen op dit album.

De songteksten zijn dus van de hand van schrijver Michael Moorcock die ook hier en daar backing vocals verzorgt, terwijl de muziek voor deze nummers door Don Falcone en Albert Bouchard werd gecomponeerd. De leadzang bij de song “Hothouse Flowers” is van gastvocalist Donald Roeser, terwijl Richie Castellano van ‘Blue Öyster Cult’ het nummer “Quest For Bromley” brengt en diens echtgenote Ann Marie Castellano de song “Soirée Of Fire” zingt.

Jsun Atoms, de frontman van de formatie ‘The Upsidedown’, zingt op “In The Future” en “Any Particular Interest”, Don Fleming neemt “Fall In Love” voor zijn rekening, Andy Shernoff van ‘The Dictators’ zingt “Dark Dominion”, terwijl Joe Bouchard, ex-bassist van ‘Blue Öyster Cult’, de nummers “Seven Finger Solution” en “To Steal A Space Traveller” van lead vocals voorziet.

De plaat is een opeenvolging van luide en dynamische rocksongs met massale aanwezigheid van gitaren en aan hardrock grenzende vocalen. Voor de liefhebbers van dit progressieve rockgenre zal deze plaat zeker het nodige entertainment kunnen brengen, maar voor onze persoonlijke smaak is dit album spijtig genoeg geen spek naar onze bek.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Multimedia

video