FLAV MARTIN & JERRY MAROTTA – SOUL REDEMPTION

Op het album “Soul Redemption” krijgen we de eerder unieke combinatie van een succesvolle singer-songwriter en akoestisch gitaarvirtuoos Flav Martin met een drummer en producer die Jerry Marotta heet. Het is hun debuutplaat waarop ze moderne rockmuziek combineren met eerder traditioneel klinkende popsongs.

Beide muzikanten uit de New Yorkse scène hebben in hun carrière met enkele groten der aarde in de muziekwereld samengewerkt. Flav Martin deelde het podium met o.a. David Crosby, Al Stewart en Suzanne Vega, terwijl Jerry Marotta als drummer tournees heeft afgewerkt met o.a. Paul McCartney, ‘Hall & Oates’, ‘Indigo Girls’, Peter Gabriel en John Mayer.

“Soul Redemption” is ook de titel van de eerste single uit dit album die u op de hieraan toegevoegde audiovideo kunt beluisteren. In de New Yorkse opnamestudio kreeg het duo de muzikale bijstand van bassist Tony Levin, pianist Peter Primamore, gitaristen Thor Jensen en Marc Shulman en accordeonist en mondharmonicaspeler Gary Schreiner.

In totaal krijgen we negen tracks te horen op deze plaat, waarvan er zeven door Flav Martin werden gecomponeerd. De twee andere tracks zijn covers: de eerste is “Tell Me To My Face”, een song van ‘The Hollies’ uit 1966 die hier in een zuiders kleedje wordt gestoken door het gebruik van een flamencogitaar, exotische percussie en een naar het Spaans vertaalde tekst.

Cover nummer twee is “Coffee Song”, een geheel in het Italiaans gezongen versie van het nummer “Cosa Hai Messo Nel Caffè?” dat Riccardo Del Turco in 1969 op het ‘Festival Di San Remo’ bracht. Het is een muzikaal eerbetoon van zowel Flav Martin als Jerry Marotta aan hun Italiaanse roots.

De liedjes zijn professioneel gearrangeerde, catchy en met een warme sound overgoten oorwurmen. Het knappe vocale werk van zanger Flav Martin werkt zeer aanstekelijk in liedjes als “Please”, het jazzy deuntje “Drinking You”, “Rio De Janeiro”, “Wild Moon” en albumafsluiter “How Could You Leave Me Know”, naast de hierboven reeds vermelde tracks.

De eerste samenwerking tussen beide muzikanten kan bijzonder geslaagd worden genoemd en doet ons hopen op een vervolg. Aan Flav Martin en Jerry Marotta om ons in de komende jaren nog meer van dit leuks op plaat aan te bieden.

(valsam)
“On their first album ‘Soul Redemption’, singer-songwriter and acoustic guitar player Flav Martin and his friend drummer and producer Jerry Marotta have recorded nine catchy and warm sounding songs. Seven of them were self penned and two are nicely selected covers from an unknown song from ‘The Hollies’ and a tribute to their roots country in the Italian language sung traditional ‘Cosa Hai Messo Nel Caffè’.“– www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: FLAV MARTIN & JERRY MAROTTA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video