MONA WALLIN – TO BUILD A FIRE

‘Waar rook is, is vuur’ is het vertrouwde Vlaamse gezegde. Ik moest daar even aan denken toen ik de titel van de nieuwste cd van de Zweedse zangeres, songschrijfster en gitariste Mona Wallin uit Ljusdal, Hälsingland voor ogen kreeg. “To Build A Fire” is een album waarop deze getalenteerde jongedame acht eigen composities heeft verzameld.

De plaat werd al in mei 2015 opgenomen, samen met gitarist Erik Ivarsson, bassist en pedal steelspeler Stefan Billnäs en drummer en pianist Johan Häkansson. De meest gekende naam van een muzikant die zijn medewerking aan dit album heeft verleend, is echter die van singer-songwriter Kristofer Aström, een artiest die we sinds vele jaren kennen van zijn eigen soloalbums, maar die hier voor uitstekende backing vocals is komen zorgen.

Mona Wallin heeft in de voorbije jaren deel uitgemaakt van een garagerockformatie ‘Rainy Day Woman’, van een bluegrassband ‘Bluegrass And Green Skies’ en van een akoestische muziek spelend trio ‘Ain’t No Brothers’, maar haar focus wijzigde zich de laatste tijd meer en meer in de richting van een solocarrière als singer-songwriter van Americana-muziek.

Deze debuutplaat “To Build A Fire” is daar het resultaat van geworden en dat ze daarmee een terechte keuze in deze richting heeft gemaakt, zult u zelf ook kunnen vaststellen bij het beluisteren van de rustige openingstrack “Soldier”, maar ook bij het zachtjes rockende “Cold Came Back” of het bluesy “Everybody Knows My Name”.

Haar zachtfluwelen stem bekoort nadien eveneens in de liedjes “Gold Dust”, het imponerende “Six Black Horses”, het in duet met Kristofer Aström gezongen “Way Back Home” en de eveneens samen met hem gebrachte emotionele ballad “Higher Grounds” waarmee dit eerste solalbum van Mona Wallin waardig en indrukwekkend wordt afgesloten. Van deze Zweedse dame gaan we in de volgende jaren zeker nog veel meer horen, daar zijn wij hier bij ‘Rootstime’ rotsvast van overtuigd.

(valsam)
“The Swedish singer and songwriter Mona Wallin is coming as a real pleasant surprise for us. On her solo debut album ‘To Build A Fire’, she is offering eight own compositions in Americana-style. Some of them are really mindblowing and demonstrate that we will for sure hear much more of this young talent in the near future.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MONA WALLIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Heatherhall Records
Info: Hemifran