LOVE ON DRUGS – SOLDER

Net twee jaar geleden stuurde onze vriend Peter Holmstedt van ‘Hemifran’ ons een plaatje toe van een artiest die zich ‘Love On Drugs’ noemde. In de recensie van dat album “I Think I’m Alone Now” noteerden we dat dit een positieve respons leek te zijn op ‘The War On Drugs’, die succesrijke Amerikaanse indie rockformatie.

De man achter ‘Love On Drugs’ is singer-songwriter Thomas Pontén uit Göteborg die nu met een opvolger voor die mooie debuutplaat van twee jaar geleden op de proppen is gekomen. Titel van het nieuwe werkstuk is “Solder” en we krijgen hier negen nummers aangeboden. Daarvan heeft Thomas Pontén er zelf acht geschreven, met daar bovenop een gesmaakte coverversie van het nummer “Night Ride Home”, de titeltrack van het in 1991 uitgebrachte 14e album van Joni Mitchell.

Thomas Pontén zegt zelf van dit album dat het bedoeld is als één groot eerbetoon aan de fantastische singer-songwriters van de jaren ’70 en ’80. De plaat begint met een indrukwekkende intro op keyboards door Anders Göransson bij het nummer “Busy”, gevolgd door “Every Now And Then” waarin leuke herinneringen aan de sound van Nick Lowe en ‘Rockpile’ worden opgeroepen.

Bij onze favoriete tracks uit deze plaat horen ongetwijfeld de nummers “At The Rainbow’s End”, een mooie Americana-pianoballad met knap zangwerk, naast het als een ballad startende en daarna langzaamaan tot een epische rocksong uitgroeiende “Insomnia”. Ook het nummer “Gone Away” willen we later nog wel een paar keer door de speakers horen weerklinken.

Onze eindconclusie is dan ook dat “Solder”, het tweede album van deze Zweedse singer-songwriter alweer veelbelovend is voor de muzikale toekomst van Thomas Pontén, aka ‘Love On Drugs’. Blijven gaan, beste kerel, en het internationale succes zal er vroeg of laat wel eens van komen.

(valsam)
“Following up on his debut record ‘I Think I’m Alone Now”, the Swedish singer-songwriter Thomas Pontén is surprising us now with an even better second album called ‘Solder’. He is performing a nice variation of eight new self penned songs and a heartbreaking cover version of the beautiful song ‘Night Ride Home’, a classic written and performed in 1991 by Joni Mitchell.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LOVE ON DRUGS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records
Info: Hemifran

video