KARNEY – NO MERCY

De baai van San Francisco, Californië is de dagelijkse habitat van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Anna Karney die al sinds 20 jaar platen uitbrengt en optreedt onder de naam ‘Karney’. Vier full-cd’s en twee ep’s later zijn we aanbeland bij alweer een nieuwe release in de vorm van het twaalf tracks tellende album “No Mercy”.

Deze door Anna Karney zelf geproduceerde plaat is eigenlijk een verzameling van nieuwe nummers en opnieuw opgenomen versies van eerder uitgebrachte songs. Die keuze kwam er voornamelijk doordat die oudere liedjes doorheen de jaren via liveoptredens een geheel andere structuur en dynamiek hadden gekregen die ze in deze nieuwe opgefriste versies wou verwerken.

‘Karney’ rockt als een prille tienerpunk op de albumtiteltrack en openingsnummer “No Mercy”, net als bij de tweede song “Wild Green”. Het contrast tussen de stevige gitaarrock van enkele tracks als “I Got Mine”, “Speed Of A Bullet” of “I Got The Light” en de veel rustigere rockballads zoals “Restless Wind”, “Not Lost”, “Beautiful Day” (zie video) en “Nine Lines (In The 21st Century)” is opvallend, maar maakt het beluisteren van deze plaat net daardoor wel heel aangenaam en variërend.

Zelf zegt Anna Karney voor haar muzikaal werk beïnvloed te zijn door artiesten als Chrissie Hynde, Sheryl Crow en Joni Mitchell en mannelijke collega-singer-songwriters als John Lennon, Bob Dylan en Neil Young. Bij de studio-opname van deze plaat kon Anna Karney rekenen op de instrumentale steun van enkele grote namen uit de muziekwereld van San Francisco, zoals gitaristen Michael Doyle en James DePrato, bassisten Kimon Manolius en Kevin White, drummer Jeff Herrera, trompetspeler Bill Ortiz en saxofonist Paul Hanson.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video