LAZY AFTERNOON – WHATEVER!

‘Tex Mex’-muziek uit Zweden: het ligt niet meteen in de lijn der verwachtingen en het is daarom des te meer leuk en verrassend om de vijfkoppige formatie ‘Lazy Afternoon’ uit Visby op het eiland Gotland aan het werk te horen in de dertien zelf gecomponeerde liedjes in deze muziekstijl op hun debuutplaat “Whatever!”.

Het muzikale brein achter deze groep is zanger en songschrijver Bo Ahlbertz, die daarnaast ook op gitaar, bouzouki en autoharp speelt. Bij ‘Tex Mex’ hoort natuurlijk ook een accordeon en Jörgen Ahlqvist is de man die dit instrument bespeelt. Verder zjn er de gitaren van André Kristiansson, de basgitaar van Stefan Magnusson en de drums van Mattias Svensson. Op zes nummers horen we Pontus Nordborg op elektrische gitaar als gastmuzikant meespelen.

De dertien liedjes op deze plaat zijn een mix van country, Americana, Tex Mex, Cajun en rock’n’roll. Vocaal is dit album niet echt een hoogvlieger te noemen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme en de vrolijkheid die afstraalt van de liedjes die ‘Lazy Afternoon’ op “Whatever!” brengt.

Rocksong “Any Road” (zie video) is de eerste single uit deze plaat, maar dat er nog meerdere potentiële hitjes te beluisteren zijn staat buiten kijf. Voorbeelden hiervan zijn opener “Searching For Gold”, de countryballads “Before You Fall Asleep” en “I Am Lost” of de vrolijke uptempoliedjes “Here We Go Again” en “Goodbye”. Het zijn nog geen ‘Texas Tornados’, maar dat deze supergroep als voorbeeld voor ‘Lazy Afternoon’ dienst heeft gedaan kan ieder van ons wel afleiden uit de muziek op hun album “Whatever!”.

(valsam)
“To hear new ‘Tex Mex’ music from a Swedish band was in fact pretty surprising, but Bo Ahlbertz and his band ‘Lazy Afternoon’ are providing several good tunes in this style on their first record ‘Whatever!’. With ‘Texas Tornados’ clearly as influencing band, these guys have delivered an excellent album.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video