KRIS BARRAS BAND
ZA. 28.09.19 - DE BOSUIL - WEERT

De Britse gitarist Kris Barras heeft een genre-tartend geluid: een high-energy hybride van no-nonsense rock, blues en country. Winnaars van ‘Best New Band‘ in de 2018 Planet Rock-awards, de Kris Barras Band zijn een van de snelst stijgende acts in het VK geworden. Onlangs uitgeroepen tot een van de ‘Top Blues-gitaristen in de wereld‘ (Music Radar) en het winnen van de ‘Beste album‘-onderscheiding bij de European Blues Awards, dit toont het beste de aantrekkelijkheid van de band voor fans van verschillende genres.

Na het vormen van de Kris Barras Band in 2015, heeft de band in slechts een paar jaar een snelle route naar succes afgelegd. Na een zelf uitgebracht debuutalbum in 2016 (Lucky 13), is de release van het langverwachte tweede album, ‘The Divine and Dirty’, het moment dat Kris echt de erkenning kreeg die hij verdient. Uitgebracht in maart 2018, ‘The Divine And Dirty’ ging regelrecht naar nummer 1 in zowel de Amazon Bestseller’s als de iTunes Blues Charts. Het album bereikte ook nummer 3 in de Official UK Blues charts.

In april 2018 werd aangekondigd dat Kris de nieuwe frontman zou worden voor Supersonic Blues Machine uit de VS. Met de legendarische artiesten van de band, zoals Billy Gibbons van ZZ Top, Steve Lukather (Toto), Eric Gales, Warren Haynes (Gov’t Mule) en Walter Trout. Kris heeft met de band door heel Europa getourd en staat nu bij ons met zijn eigen band in De Bosuil.

Kris werd genomineerd voor ‘Blues Guitarist of the Year 2017’ door Total Guitar Magazine en stemde in de Top 15 Blues-gitaristen in de wereld door Music Radar.
Plannen voor de rest van 2019 zijn onder meer een optreden in het hoofdpodium op het Ramblin ‘Man Fair-festival, de belangrijkste ondersteuning van Black Stone Cherry op hun UK / Ierland-data en een plek op de’ Rockin the Blues ‘tour. Dit zullen verschillende datums zijn in heel Europa, samen met labelgenoten Jonny Lang en Walter Trout. En natuurlijk een optreden in De Bosuil!

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
KRIS BARRAS BAND
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op dinsdag 24 september 2019