JOSE GONZALEZ
+ THE BONY KING OF NOWHERE

07.08.19 - OLT RIVIERENHOF - DEURNE

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn slechts weinig artiesten die zoveel in beroering weten te brengen met enkel een gitaar en stem. Zijn doorbraak kwam er met het monstersucces van Heartbeats, een cover van The Knife, en het bijhorende album Veneer. Dat prachtige debuut werd opgevolgd door het veelgeprezen In Our Nature, waarna hij het met de band JUNIP even over een andere boeg gooide. Zeven jaar later verscheen hij terug solo aan het oppervlak met zijn derde pareltje Vestiges & Claws en een uitverkocht concert in het Brusselse Koninklijk Circus.

José González houdt van België, en omgekeerd. Hij speelde al met zijn band voor een volle Roma, bracht het 20-koppig orkest The Gotheburg String Theory mee naar een uitverkocht Koninklijk Circus en maakte het solo muisstil in een overvol OLT.

Eén man, één gitaar op het meest feeërieke podium van het land. Wie hem ooit live aan het werk zag of zijn platen in huis heeft, weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten.

 

​THE BONY KING OF NOWHERE

The Bony King of Nowhere is helemaal terug. Gewaagder dan ooit bovendien. Wat begon met rauwe demo-opnames in een koude caravan groeide uit tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. Zijn vijfde album Silent Days ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. Avontuurlijk, open en met een kwistige scheut hartzeer. Vorige zomer schitterde hij solo nog als opener voor Jeff Tweedy, dit jaar komt hij terug mét band. Voor fans van The War On Drugs, Kurt Vile en Neil Young.

 

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
JOSE GONZALEZ
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op vrijdag 2 augustus 2019