DEAD MAN RAY

17.07.19 - OLT RIVIERENHOF - DEURNE

 

De Antwerpse indie-superband rond Daan Stuyven en ex-dEUS gitarist Rudy Trouvé tekent voor de meest verrassende comeback van het jaar! Dead Man Ray maakte furore eind jaren ’90 met de culthits Chemical en Copy of ’78. Hun derde en laatste plaat Cago werd in 2002 opgenomen in Chicago bij Nirvana- en Pixies-producer Steve Albini. En daarna hield Dead Man Ray het voor bekeken. Na een stilte van 16 jaar is Dead Man Ray nu plots herrezen. Naast een nieuwe ep (EEN) verschijnt volgende maand het full-album, opgenomen door de volledige oorspronkelijke bezetting, op Herman Houbrechts na.

Daan & Rudy Trouvé trommelen hun kompanen van weleer op. Karel De Backer, Elko Blijweert en Wouter Van Belle stomen zich alvast klaar voor een legendarische thuismatch. Wordt ongetwijfeld chemical!

MATT WATTS GROUP

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts woont al enkele jaren in België. Na zijn bejubelde soloalbum Songs From A Window (2014) bracht hij daarna How Different It Was When You Were There uit bij het Antwerpse label Starman Records. De Standaard deelde prompt vier sterren uit.

Was de voorganger een echte soloplaat, dan worden op het nieuwe de persoonlijke verhalen van Watts subtiel ingekleurd door schoon volk als Nathalie Delcroix, Bjorn Eriksson en bassist en tevens producer van het album Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Stef Kamil Carlens, The Colorist, Guido Belcanto). Een hoogtepunt op het album is trouwens Many a Friend Too Kind, het prachtige duet met Stef Kamil Carlens. Vergelijkingen met Nick Drake en The Tallest Man on Earth loeren dan om de hoek. Want als een ware troubadour duikt Watts met zijn songs in diezelfde snijdende weemoed.

Matt Watts Group is Matt Watts, Stef Kamil Carlens en Nicolas Rombouts

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DEAD MAN RAY
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op vrijdag 12 juli 2019